Jdi na obsah Jdi na menu

Populární kapela Evanescence chce ukázat cestu z temnoty!

12. 10. 2021

Live: Evanescence

Datum: 10.06.2022                                            Místo: Forum Karlín, Praha

evanescence.jpgEvanescence (foto - zdroj: facebook.com)

Bez temnoty by nebylo světlo. Americká skupina Evanescence v čele s charismatickou Amy Lee přijede 10. června do pražského Fora Karlín představit pátou studiovou desku „The Bitter Truth”.

Zakladatelka kapely řekla, že hrají především epicky dramatickou, temnou rockovou hudbu. Po textové stránce se formace zabývá tématy od lásky přes zoufalství až po beznaděj. Jejich dvěma cenami Grammy ověnčený debut „Fallen” (2003) je pátým nejprodávanějším albem 21. století. Evanescence v té době stáli na vrcholu vlny nu-metalu, která vrátila tvrdou kytarovou muziku do popředí zájmu. Z rádií tenkrát zněly jejich písně jako „My Immortal” nebo „Going Under”. Průlomový hit „Bring Me To Life” se nesmazatelně otiskl do popkultury nulté dekády.

Název desky „The Bitter Truth” je připomínkou toho, že je zapotřebí čelit realitě, i když se to někdy zdá téměř nemožné, obzvláště po zkušenosti s pandemií. Ta zasáhla i přímo do nahrávání, kytaristka Jen Majura zůstala uvězněná v Německu, zatímco ostatní byli připravení ve studiu společně pracovat na novém albu. Než se chod světa zastavil, stihli Evanescence nahrát společně pouze čtyři skladby, přesto jim toto setkání dalo dostatek síly k tomu, aby desku dokončili alespoň odděleně. „Svět se sám nespraví, chtěli jsme být důkazem toho, že se život ještě nezastavil,” shoduje se skupina.

Na „The Bitter Truth” se Amy Lee sama vyrovnává se smrtí svého bratra, ale popisuje také novou zkušenost z odloučení v rámci domácí izolace během pandemie i její nerovný ekonomický dopad na americkou společnost. Stejně tak reflektuje etnické nepokoje z loňského roku.

Vstupenky na pražský koncert Evanescence za 1290,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketmaster.