Jdi na obsah Jdi na menu

Robbie Williams zavítá po jedenácti letech do České republiky!

19. 11. 2013

Live: Robbie Williams

Datum: 26.04.2014        Místo: O2 Arena, Praha

robbiewilliams2013.jpgRobbie Williams (foto: Universal Music)

Robbie Williams oznámil evropské turné, se kterým v dubnu 2014 zavítá i do České republiky! Vrátí se k nám po jedenácti letech od své poslední návštěvy a v rámci oslav 10. výročí pražské O2 Areny zde představí svůj nový titul “Swings Both Ways“.

Robbie Williams se vrací s novým studiovým albem, na kterém se po čase opět vyznává ke své lásce ke swingu. Nové album Robbieho Williamse vyšlo 15. listopadu pod názvem “Swings Both Ways“ a obsahuje sedm předělávek klasických swingově laděných songů a šest novinek, které Robbie dal dohromady se svým dlouholetým přítelem Guy Chambersem. Ten stál u zrodu většiny Robbieho desek i hitů, a tak lze očekávat, že i tentokrát půjde o mimořádně povedenou spolupráci.

Deska je atraktivní i díky nevšedním hostům. Na natáčení alba si Robbie totiž pozval například Lily Allen, Michaela Bublého, Kelly Clarkson nebo Olly Murse. V pilotním singlu zpívá ale pouze on sám, a je třeba říct, že mu to jde opět skvěle. Pohodová píseň “Go Gentle“, na které se Robbie podílel jako autor textu i hudby, tohoto britského umělce ukazuje v trochu jiném světle, než jsme byli v poslední době zvyklí.

„V první řadě jsem chtěl udělat swingové album, protože jsem chtěl udělat swingové album. Vždycky jsem věděl, že bych mohl udělat další, a myslím si, že teď je ten správný čas to udělat. Užívám si show-biz a užívám si můj život a moje chápání, kde jsem teď a že je třeba, abych koncertoval pokaždé, když vydám nahrávku.

Album je tentokrát definitivní ódou a milující pohled na období na této planetě, ke kterému jsem nikdy nebyl pozván a kterého jsem nikdy nebyl součástí. Ale chtěl jsem být a stále se cítím s ním velmi silně spojen.

Plánoval jsem, že deska bude velmi podobná té poslední, a pak jsem si uvědomil, že to vlastně není to, co jsem chtěl. Je to jiné – nejedná se jen o převzaté skladby, měl jsem i nějaké písničky, které jsem chtěl, aby svět slyšel. Takže deska je velmi, velmi podobná té poslední a zároveň velmi odlišná a doufám, že díky ní se svět stane mým miláčkem a naopak!“  Robbie Williams


Robbie Williams je bezesporu jedním z nejúspěšnějších interpretů hudebního průmyslu. Doposud prodal více než šedesát miliónů alb, získal více cen Brit Awards než kterýkoliv jiný umělec (celkem 17) a šest z jeho alb se objevuje v první stovce nejprodávanějších desek v historii Velké Británie. Navíc se zapsal i do Guinnessovy knihy rekordů, kdy se v roce 2006 během jediného dne prodalo více než 1,6 miliónů lístků na jeho koncertní turné. 

Vstupenky na koncert Robbieho Williamse v cenách od 1790,- Kč do 2590,- Kč budou k dostání od 6. prosince v síti SazkaTicket.