Jdi na obsah Jdi na menu

Steve Hackett přiveze do České republiky odkaz legendárních Genesis!

25. 11. 2013

Live: Steve Hackett

Datum: 06.05.2014          Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

steve-hackett-2013.jpgSteve Hackett (foto: Gibson)

Genesis Extended 2014 World Tour - Steve Hackett prodlužuje koncertní turné a do ČR přiveze odkaz legendárních Genesis.

Britský kytarista Steve Hackett, který se po většinu své hudební kariéry věnuje sólové tvorbě, získal své renomé jako člen raných Genesis. Právě jeho jedinečný přístup ke hře na kytaru výrazně vypomohl vytvořit kapelu, která je považována za přední zakladatele art/progresivní scény a v neposlední řadě dala světu i další významná jména hudebního světa, jako jsou Peter Gabriel či Phil Collins.

Jeho několik desetiletí trvající kariéra čítá jak vynikající sólovou práci, tak i účinkování v legendárních Genesis. Nyní Steve Hackett prodlužuje evropské turné, na kterém poprvé zavítá do České republiky a představí svoje nejznámější skladby i výběr klasických kousků od Genesis. Steve Hackett na tomto turné vychází z oceněného projektu Genesis Revisited, kterým vzdal hold slavné kapele, v níž během sedmdesátých let působil.

Nadšený Steve Hackett vysvětluje: "Vzhledem k úspěchu koncertního programu Genesis Revisited, v roce 2014 rozšíříme koncept i seznam evropských měst. Tento rok odehrajeme celý koncertní program Genesis obsahující oblíbené skladby jako The Musical Box, Dancing with the Moonlit Knight a Supper's Ready a přidáme i další klasické hity Genesis, které si diváci přejí a zaslouží slyšet... Jsem opravdu nadšený!“

Se Stevem na jednom pódiu stane výjimečný tým špičkových hudebníků, jakými jsou klávesista Roger King (Gary Moore, Snoop Dog, Jamelia), bubeník Gary O'Toole (Kylie Minogue, Chrissie Hynde), Rob Townsend (Eddie Henderson, Bill Bruford, Django Bates) na saxofon, flétnu a perkuse, Lee Pomeroy (Take That, Rick Wakeman) na basu a Nad Sylvan jako vokalista.

Pokud jste propásli tuto show nebo v ní chyběly Vaše oblíbené skladby, máte nyní příležitost prožít nadčasové kouzlo, které Genesis mají. Díky kytarovému mágovi Steve Hackettovi a jeho pozoruhodné živé kapele je toto kouzlo zpět a učiní všechny šťastnými.

Vstupenky na koncert, který je součástí Hackettova turné Genesis Extended, budou stát od 790,- Kč do 1450,- Kč a začnou se prodávat 27. listopadu v síti Ticketpro.

Pořadatel: http://www.livenation.cz