Jdi na obsah Jdi na menu

Švédský elektrizující rock'n'roll Royal Republic míří opět do Prahy!

7. 9. 2018

Live: Royal Republic                     

Datum: 27.03.2019                                                  Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

008---royal-republic.jpgRoyal Republic (foto: Angelika Špicarová)

Rodáci z Malmö Royal Republic jsou na scéně jedenáctým rokem a v České republice jsou jako doma. Od jejich prvního koncertu na strahovské Sedmičce uplynulo už sedm let. Z malých klubů pro stovku fanoušků to přes velké stage festivalů Rock for People a Mighty Sounds dotáhli do velkých pražských koncertních síní.

Švédští rockeři znovu vystoupí 27. března ve Velkém sále Lucerny, kam byl v roce 2017 přesunut jejich koncert poté, co se původní místo konání (klub Roxy) raketově vyprodalo.

Že jsou všechny severské kapely odtažité a chladné? Tenhle stereotyp rozhodně neplatí o energických Royal Republic, jejichž koncerty jsou vždy strhující a zběsilé. Mix současného rock'n'rollu s garážovým rockem i hard rockem si u nás právem získal věrnou fanouškovskou základnu. Royal Republic ve Velkém sále Lucerny opět představí elektrizující show ke čtvrtému albu „Weekend Man”, o kterém britský Independent napsal, že dává vzpomenout na ty nejlepší časy rock'n'rollu.

Před loňským pražským vystoupením se zpěvák Adam Grahn nechal pro novinky.cz slyšet, že jediný rozdíl mezi prvními koncerty a současnými velkými show je v tom, že si nástroje na pódium nemusejí tahat sami, ale jinak do koncertů dávají stále stejnou energii. V témže rozhovoru pak k poslední desce „Weekend Man” dodává: „Jsem na ni pyšný, myslím, že to je naše nejlepší nahrávka. Mám trochu pocit, jako by to bylo první album. Má nejsilnější identitu ze všech. Milujeme ji v kapele natolik, že z předchozích desek hrajeme jen základ.”

Vstupenky na pražskou show Royal Republic jsou k dispozici na fource.cz, GoOut.cz a v předprodejní síti Ticketmaster za 720,- Kč.