Jdi na obsah Jdi na menu

SYSTEM OF A DOWN přijedou po patnácti letech do Prahy! Přivezou vlastní festival s názvem Aerodrome.

26. 1. 2013

aerodrome-perrex.jpg

Datum: 14.08.2013                   Místo: Incheba Open Air, Praha - Holešovice

021---serj-tankian.jpg
Serj Tankian - System Of A Down (foto: Angelika Špicarová)

Rok co rok jejich jméno dominuje seznamu kapel, které by si zdejší rockové publikum přálo v Čechách vidět nejvíce a pořadatelé tuzemských hudebních akcí se mu už řadu let pokouší toto přání splnit. Letos, kdy od jejich prvního a zatím posledního vystoupení v Praze uplyne patnáct let, se to konečně podařilo. System Of A Down ve svém původním složení vystoupí v Praze 14. srpna!

Aerodrome, jak se jednodenní akce v čele se System Of A Down bude jmenovat, se uskuteční na holešovickém Výstavišti – Incheba Open Air, které v minulosti hostilo např. festival Sonisphere. Program Aerodrome nabídne vedle SOAD, jejichž koncert bude mít délku odpovídající samostatnému vystoupení, také americkou punkovou legendu NOFX, metalcorovou skupinu Killswitch Engage a ještě jedno jméno, které bude ohlášeno záhy.

Prodej vstupenek pro širokou veřejnost byl zahájen dnes v 9:00 na eventim.cz/aerodrome a ticketportal.cz. Cena vstupného se pohybuje od 1290,- Kč k stání do 2490,- Kč k stání pod pódiem.

Festival pořádá NOVA MUSIC ve spolupráci s DOLPHIN TOURING a NUCOAST PRODUCTION.

SOAD
Skupina System Of A Down vznikla v roce 1994 v Los Angeles, všichni její členové jsou ale původem Arméni. Čtveřice debutovala v roce 1998 nahrávkou System Of A Down, jež získala platinové ocenění a se kterou kapela přijela ještě v témže roce poprvé a zatím naposledy do Čech – 24.10. zahajovala pražské vystoupení Slayer. Celosvětový úspěch se dostavil o tři roky později po vydání nahrávky Toxicity, která bodovala v žebříčku nejprodávanějších desek jak ve Spojených státech (1.místo), tak ve většině evropských zemí a dosáhla na čtyřnásobnou platinu. Třetí album z roku 2002 se naneštěstí dostalo do oběhu v podobě demonahrávky ještě před vydáním, což se na prodeji desky, jež tak dostala název Steal This Album!, negativně podepsalo. Fanoušci SOAD však tuto desku hodnotí jako jedno z jejích nejlepších alb. O dva roky později začala čtveřice pracovat na čtvrté nahrávce, kterou se rozhodla vydat na dvě části. S půlročním rozestupem se tak v roce 2005 na trhu objevilo album Mezmerize, které v prodeji hravě předčilo Toxicity a neménně úspešná deska Hypnotize. V roce 2006 skupina své fanoušky šokovala rozhodnutím dočasně pozastavit činnost, aby se její členové mohli věnovat sólovým aktivitám. Na koncertní pódia se vrátili v roce 2011.

Frontman a zpěvák Serj Tankian vydal během pauzy jeho domovské formace tři sólová alba a třikrát s nimi v Čechách koncertoval. Podívejte se na fotografie z poslední návštěvy Serje Tankiana v pražské Lucerně.

019---serj-tankian.jpgSerj Tankian (foto: Angelika Špicarová)  

026---serj-tankian.jpgSerj Tankian (foto: Angelika Špicarová)

024---serj-tankian.jpgSerj Tankian (foto: Angelika Špicarová)

030---serj-tankian.jpgSerj Tankian (foto: Angelika Špicarová)

020---serj-tankian.jpgSerj Tankian (foto: Angelika Špicarová) 

022---serj-tankian--fans-.jpgFans (foto: Angelika Špicarová)

Celou fotoreportáž z posledního koncertu Serje Tankiana v pražské Lucerně můžete vidět zde: fotak.png.jpg fotogalerie

Více na www.aerodrome-festival.czwww.eventim.cz/aerodromewww.ticketportal.cz

aerodrome-2013-plakat.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář