Jdi na obsah Jdi na menu

The Kooks mění termín pražského vystoupení!

21. 5. 2017

Live: The Kooks                 Support: Lake Malawi

Datum: 11.11.2017            Místo: Malá sportovní hala, Praha

the-kooks_2017.jpgThe Kooks (foto - zdroj: Charm Music)

The Kooks s politováním oznamují přesunutí pražského koncertu v Malé sportovní hale dne 26. května na 11. listopad tohoto roku.

„Velice nás to mrzí, ale z logistických důvodů jsme nuceni koncert The Kooks v Malé sportovní hale v Praze dne 26. května přeložit na 11. listopad tohoto roku. Všechny zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín,” vyjádřil se management britské indie popové hvězdy.

Kapela zasílá fanouškům svou omluvu: „Omlouváme se, že musíme termín koncertu odložit. Moc se na vás těšíme v listopadu a děkujeme za vaši podporu, která je pro nás vším.”

The Kooks vydávají album „The Best...So Far”. Jedenáct let od vzniku první nahrávky „Inside In/Inside Out” přicházejí s výběrovou kompilací obohacenou dvěma novými písněmi. Nejen ty zazní i během podzimní pražské show.

The Kooks se dali dohromady v roce 2004 v jihoanglickém Brightonu a prakticky okamžitě o nich bylo slyšet. Pouhé tři měsíce po založení skupiny je ve své stáji přivítali Virgin Records, u kterých vyšlo debutové album „Inside In/Inside Out” (2006). Právě touto nahrávkou se formace prosadila v mainstreamu a to s pompou. Ve Velké Británii se deska potáhla hned pětinásobnou platinou, v Irsku dvojnásobnou, platinový status získala i v Austrálii. Ve stejném roce se The Kooks stali nejlepší kapelou Velké Británie a Irska v MTV Europe Music Awards, poté následovala nominace v prestižních The Brit Awards.

Druhé album „Konk” (2008) debutovalo na prvním místě britské hitparády a získalo nakonec zlatou desku, jeho následovník „Junk Of The Heart” spatřil světlo světa o tři roky později a zatím poslední nahrávka „Listen” vyšla v roce 2014.

The Kooks jsou ovlivněni mixem Britské invaze, Mersey beatu a post punku, sami sebe označují za popovou kapelu, škatulkováni jsou jako indie rock, jejich záběr je však daleko širší. Během své kariéry se skupina postupně podívala do mnoha různých žánrů, od přímočarých kytarových songů po výlety do reggae, ska, britpopu a nejnověji funku, soulu a hip hopu.

Ať už ale použijeme jakékoliv přirovnání a jakoukoliv škatulku, jedno je jisté. V Praze nás čekají zatraceně chytlavé písničky a strhující vystoupení jedné z nejlepších britských kapel současnosti, která aktuálně hraje ve složení Luke Pritchard, Hugh Harris, Peter Denton a Alexis Nuñez.

Předskokany pražské show The Kooks jsou Lake Malawi. I ti chystají příjemné překvapení. Energická čtveřice rozkročená mezi Českou republikou a Anglií, momentálně pracuje na albu „Surrounded By Light”. Desku, kterou nadělí příznivcům letos v prosinci, předznamenal nedávno i nový stejnojmenný singl a videoklip.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za jednotnou cenu 990,- Kč. Koncert pořádá agentura Charm Music.

Související:

The Kooks se chystají koncertovat v Praze!