Jdi na obsah Jdi na menu

Thurston Moore zavítá se svou kapelou do Prahy!

23. 8. 2019

Live: Thurston Moore Group

Datum: 26.10.2019               Místo: Lucerna Music Bar, Praha

thurston-moore.jpgThurston Moore (foto - zdroj: musicbar.cz)

Thurston Moore, zpěvák a kytarista kultovních Sonic Youth, se po pěti letech vrátí do Lucerna Music Baru, aby společně se svou současnou kapelou představil nové album „Spirit Counsel”. To vyjde 20. září na Thurstonově vlastním labelu Daydream Library Series.

Aktuální deska obsahuje písně nahrané v letech 2018 a 2019 včetně epických skladeb jako „Alice Moki Jayne”, „8 Spring Street” nebo „Galaxies”, což je symfonické dílo, které nahrávalo 12 muzikantů preludujících na dvanáctistrunné elektrické kytary.

Thurston Moore od 80. let, kdy založil Sonic Youth, patří mezi nejvlivnější osobnosti alternativní rockové scény. Se Sonic Youth nadchl celou jednu generaci rockerů a obrátil její pozornost k hodnotě experimentování. Časopis Rolling Stone ho v roce 2004 zařadil mezi 100 nejlepších kytaristů všech dob.

Thurston Moore v současnosti spolupracuje s mnoha významnými umělci a vystupuje se svou vlastní skupinou Thurston Moore Group, kterou tvoří Debbie Googe, Steve Shelley a James Sedwards. Formace má už na kontě dvě společné nahrávky – „The Best Day” (2014) a „Rock n Roll Consciousness“ (2017).

Thurston Moore Group absolvují turné k nové desce „Spirit Counsel”. Pražský koncert proběhne 26. října v Lucerna Music Baru. Klub se otevře v 18:00 hodin.

Vstupenky za 490,- Kč + poplatky jsou k dispozici na pokladně a webu Lucerna Music Baru (na pokladně bez poplatků) nebo v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketmaster a Ticketportal. Na místě v den vystoupení budou lístky za 590,- Kč.