Jdi na obsah Jdi na menu

V České republice budou koncertovat legendární The Cure!

30. 11. 2015

Live: The Cure                                       Support: The Twilight Sad

Datum: 22.10.2016                                           Místo: O2 Arena, Praha

the_cure_2016.jpgThe Cure (foto - zdroj: Live Nation)

The Cure odehrají příští rok na podzim v 17 evropských zemích 30 koncertů. Půjde o první koncertní sérii od posledního turné z roku 2008, které navštívilo i Českou republiku.

Během uplynulých sedmi let kapela odehrála řadu prestižních koncertů v Londýně a patřila mezi hlavní hvězdy předních evropských festivalů jako Roskilde, Werchter, Reading & Leeds, Pinkpop, Hurricane & Southside, Paleo, Vieilles Charrues, BBK, Belfort, Optimus Alive!, Primavera, Frequency, Electric Picnic a Bestival.

V rámci „THE CURE TOUR 2016” se představí Robert Smith (zpěv, kytara), Simon Gallup (basa), Jason Cooper (bicí), Roger O’Donnell (klávesy) a Reeves Gabrels (kytara).

Zazní skladby z celé sedmatřicetileté kariéry The Cure, směs hitů, rarit, songů oblíbených i dosud nevydaných ve zbrusu nové pódiové prezentaci, která slibuje, že tahle show bude jednou z hudebních událostí příštího roku.

Předkapelou na všech zastávkách The Cure budou The Twilight Sad. Tuto skotskou formaci tvoří James Graham (zpěv), Andy MacFarlane, (kytara, tahací harmonika, hluky), Craig Orzel (basová kytara) a Mark Devine (bicí). Skupinu založili v roce 2003, odehráli pár koncertů v klubu 13th Note v Glasgow, při kterých vytvářeli půlhodinové skladby za použití kytar, basy, bicích, tereminu, smyček filmů a starých folkových a country songů. Ve studiu svůj zvuk více rafinovali a zamířili ke skládání emotivních písniček, které však zůstávají i nadále zvukovým dobrodružstvím. Vrstevnatý zvuk jejich studiových nahrávek se na pódiu mění na intenzivní hlukovou stěnu.

Vstupenky na pražské vystoupení The Cure + support: The Twilight Sad jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1290,- Kč do 1990,- Kč.

Pořadatel: livenation.cz