Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze bude koncertovat Marina and the Diamonds!

10. 7. 2015

Live: Marina and the Diamonds

Datum: 11.12.2015                        Místo: Lucerna Music Bar, Praha

marinaandthediamonds2015.jpgMarina and the Diamonds (foto: Charlotte Rutherford)

Lucerna Music Bar oslaví na podzim 20. výročí existence sérií dvaceti koncertů. Prvním zveřejněným jménem je velšská zpěvačka Marina and the Diamonds, která přijede do Prahy 11. prosince v rámci „Neon Nature Tour” k novému albu „Froot”.

Oslavy 20. narozenin Lucerna Music Baru budou probíhat od září do prosince. „Rádi bychom kulatiny s našimi návštěvníky pořádně oslavili, a proto jsme připravili sérii dvaceti narozeninových koncertů, v rámci které se v Lucerna Music Baru představí zahraniční i domácí umělci. Máme radost, že klapnul koncert Marina and the Diamonds, která je v současnosti na vrcholu kariéry a jejíž nová deska Froot zaznamenala nadšené ohlasy,” představuje za Lucerna Music Bar narozeninový plán Jaromír Telenský. „Další koncerty výroční série odhalíme postupně v průběhu několika týdnů a pro návštěvníky chystáme i narozeninové specialitky,” doplňuje Telenský.

Marina and the Diamonds je umělecké jméno velšské zpěvačky a skladatelky Mariny Lambrini Diamandis. Dcera Velšanky a Řeka se hudbě intenzivně věnuje už od útlého mládí. Účinkovala v pěveckých souborech, studovala hudbu na University of East London a před tím, než se rozhodla věnovat vlastní tvorbě, prošla řadou konkurzů. Inspirována příkladem amerického umělce Daniela Johnstona se brzy naučila skládat, hrát na klavír, produkovat a nahrávat si demosnímky. Své debutové EP v DIY stylu vydala v roce 2007 na svém Myspace profilu.

Zlom v kariéře této talentované hudebnice přišel v roce 2009, kdy skončila druhá v prestižním výběru hudebních talentů BBC Sound of 2010. O rok později vtrhla jako velká voda na britskou hudební scénu s debutovou studiovou deskou „The Family Jewels”, která se vyšplhala na 5. místo britského žebříčku. Její druhé album „Electra Heart”, vydané v roce 2012, dosáhlo dokonce na samotný vrchol UK Albums Chart.

Třetí nahrávka „Froot” vyšla 13. března letošního roku a zaznamenala kromě velkého úspěchu na americkém trhu (8. místo v Billboard 200) také dosavadní nejlepší hodnocení od hudebních kritiků. Marina na nové desce spojuje současný pop s alternativnějšími zvuky a aranžemi a dává více prostor svému výjimečnému hlasu. Sama napsala všech dvanáct skladeb a album také produkovala ve spolupráci s Davidem Kostenem. Na rozdíl od předešlých nahrávek jsou všechny písně natočené živou kapelou.

Marina and the Diamonds sebe sama označuje jako „indie umělkyni s popovými cíli”. O tom, že se cíle této ambiciózní zpěvačce daří plnit na výbornou, svědčí nejen výše vyjmenované komerční úspěchy nahrávek, ale také desítky milionů zhlédnutí na YouTube, předskakování Coldplay nebo Katty Perry a vystupování na prestižních hudebních festivalech jako Coachella a Glastonbury.

V Lucerna Music Baru nás čeká 11. prosince vystoupení zářivé hudební komety, která se zdá být v té nejlepší formě!

Vstupenky jsou k dispozici za 790,- Kč (+ poplatky) na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Lístky na pokladně Lucerna Music Baru zakoupíte bez poplatku.

Související:

Marina and the Diamonds přesouvá zbytek turné na jaro!

Koncert Marina and the Diamonds se přesouvá do větších prostor!