Jdi na obsah Jdi na menu

Děčín pokračuje v tradici s oblíbeným festivalem Labefest!

16. 1. 2020

Datum: 15.05.–16.05.2020                      Místo: Smetanovo nábřeží, Děčín

wohnout_2018.jpgWohnout (foto: Angelika Špicarová)

V nejkrásnějším z festivalových areálů, na břehu Labe na Smetanově nábřeží v Děčíně, přímo pod děčínským zámkem, se ve dnech 15. a 16. května uskuteční tradiční velký hudební svátek pro celou rodinu s názvem Labefest.

Kromě skvělého programu, který tvoří špičky populární hudby, jako jsou Wohnout, Horkýže Slíže, Mirai, Pokáč, Mikolas Josef, Ewa Farna a mnoho dalších, přinese festival letos řadu novinek.

Již několik let celou akci doprovází adrenalinové klání Adrenalin Challenge, kdy si mohou nejen sportovní fajnšmekři vyzkoušet skok z mostu, lezení po skále nebo přelet nad řekou Labe. Je oblíbenou tradicí, že Extreme Travers, jež vede z Pastýřské stěny do okna protějšího zámku, podstoupí některý z účinkujících. V roce 2019 to byl Vojta Kotek ze skupiny Th!s, před ním švagr Tomáše Kluse, Pekař nebo Kuba Ryba z formace Rybičky 48. Na to, kdo bude odvážlivcem letos, si ještě musíme počkat.

Chybět nebude ani tradiční páteční slavnostní ohňostroj a řada dalších doprovodných aktivit pro děti i dospělé, na Mariánské louce – dřevosochání, Běláskové klání. Letos se však program festivalu rozšíří ještě o Historické májové trhy na děčínském zámku. Zkrátka a dobře 15. a 16. května budou dny, kdy ožije celý Děčín.

„Labefest 2020 čekají pozitivní změny, můžeme se těšit na obohacení programu, kdy kromě unikátní adrenalinové výzvy Adrenalin Challenge, dřevosochání a dětského Běláskového klání dojde k propojení s Historickými májovými trhy na děčínském zámku. Zveme na víkend do Děčína celé rodiny, každý si najde to své, není důvod zůstávat doma. Nabízíme široké spektrum vyžití, a to za doprovodu těch nejpopulárnějších interpretů. Hravě se dá stihnout vše, co vás zajímá. Sledujte program na labefest.cz,” uvedl za pořadatele Igor Bayer.

I v letošním ročníku dostanou šanci doplnit program obou dnů mladé nadějné kapely, které mají možnost vybrat sami návštěvníci. Labefest tak hledá svůj talent! Pravidla budou opět k dispozici na stránkách a facebooku festivalu.

Lístky na Labefest za 245,- Kč (za 285,- Kč - Labefest + Historický trh Májový) lze zakoupit v předprodejních sítích vstupenkadecin.cz a ticketstream.cz. Děti do 150 cm, senioři nad 65 let a držitelé ZTP/P mají vstup zdarma.

Více informací můžete najít na labefest.cz, slavnostidecin.cz nebo jam-pr@email.cz, tel.: 773 022 238.