Jdi na obsah Jdi na menu

Divoženky Warpaint přijedou do Prahy v rámci Electronic Beats!

26. 1. 2015

Datum: 13.03.2015                                                       Místo: Divadlo Archa, Praha

electronicbeats2015.png

V pátek 13. března od 20 hodin proběhne v prostorách Divadla Archa v Praze již desátý ročník festivalu Electronic Beats. Jubilejní vydání představí losangeleskou dívčí čtveřici Warpaint, francouzsko-kubánské sestry Ibeyi, německé krautrockery Von Spar a izraelskou raperku a zpěvačku Adi Ulmansky. Nepropásněte svou každoroční dávku čerstvé elektronické hudby!

Mezinárodní hudební program Telekom Electronic Beats se opět po roce vrací do pražského Divadla Archa, aby představil to nejlepší ze současné elektronické hudební scény. V pátek 13. března se uskuteční jeho jubilejní desátý ročník. Příznivci elektronické hudby se mohou těšit na éterické skladby dívčí formace Warpaint, tribální elektronické beaty francouzsko-kubánských dvojčat Ibeyi, neobvyklé samply krautrockových Von Spar a nevybíravé texty izraelské umělkyně Adi Ulmansky.

Hlavním lákadlem letošního ročníku je skupina Warpaint, která vznikla v roce 2004 v Los Angeles. O čtyři roky později debutovala EP „Exquisite Corpse” (2008), na kterém spolupracoval bývalý kytarista Red Hot Chilli Peppers John Frusciante. První studiové album „The Fool vyšlo v roce 2010 a kapelu zařadilo mezi jednu z nejzajímavějších nových hudebních skupin Ameriky. Na jejich zatím poslední studiové desce nazvané „Warpaint” (2014) se podílel i producent Flood, který spolupracoval například s U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode či s PJ Harvey.

Svou pražskou premiéru odehrají francouzsko-kubánská dvojčata Lisa-Kaindé a Naomi Díaz. Říkají si Ibeyi a ve své hudbě propojují soulový zpěv s alternativním r’n’b. Zpívají anglicky a africkým jazykem Yoruba, kterým mluví etnický národ nacházející se v jihozápadní části Nigérie. V současné době nahrávají své debutové album.

Dalším interpretem desátého ročníku festivalu je německá kapela Von Spar, kterou můžeme řadit mezi představitele nové vlny krautrocku. Jejich hudba je obohacena také o další vlivy z elektronické hudby, rádi samplují netradiční zvuky jako vytí vlků nebo nahrávky z telefonního záznamníku. Své čtvrté studiové album „Streetlife” (2014) vydali v říjnu loňského roku a zároveň tak odstartovali své evropské turné. 

Dalším čerstvým objevem hudební scény, který Electronic Beats Festival přiveze do Prahy, je excentrická izraelská zpěvačka a producentka Adi Ulmansky. S tříčlennou kapelou Lorena B vydala v roce 2012 album „Siblings”, téhož roku se poprvé představila v Londýně a začala pracovat na sólových elektronických nahrávkách. Díky své debutové mixtape „Shit Just Got Real” (2013) a po ní následujícím EP „Hurricane Girl (2013) si Adi získala uznání předních hudebních recenzentů.

Electronic Beats je mezinárodní hudební program společnosti Telekom, který se zaměřuje na pořádání hudebních festivalů a klubových akcí napříč velkými evropskými městy. V České republice probíhají koncerty EB od roku 2006, kdy festivalová série odstartovala vystoupením The Prodigy ve Veletržním paláci.

Všechny aktivity Electronic Beats se prolínají na několika platformách – ve čtvrtletníku Electronic Beats Magazine, na domovské stránce tohoto programu www.electronicbeats.net, prostřednictvím EB.TV, kde mohou diváci zhlédnout nespočet záznamů z koncertů a live streamingů, dále je příznivcům elektronické hudby k dispozici čtyřiadvacetihodinový radiový kanál EB Radio. Oblíbeným interpretům můžete být nablízku také díky mobilním aplikacím, které jsou zdarma ke stažení pro Android i iOS.

Electronic Beats je mezinárodní hudební projekt společnosti Deutsche Telekom, který zastřešuje inovativní mediální portfolio a živě vysílané akce po celé Evropě. Na stránce electronicbeats.net a ve čtvrtletníku EB ověnčeném cenami se mohou čtenáři seznámit s pokrokovou hudební žurnalistikou. Zájemci mají také možnost naladit si EB.TV a EB Radio na internetu nebo v mobilní aplikaci, kde se jim otevírá svět rozhovorů, nahrávek koncertů, živých přenosů i nonstop rozhlasového vysílání.

Nesmírně interesantní večírek navíc potěší i cenou. V předprodejích v síti Ticketpro a na electronicbeats.net vyjdou vstupenky na 380,- Kč. Na místě v den konání budou lístky za 550,- Kč.