Jdi na obsah Jdi na menu

Dropkick Murphys to rozjedou na festivalu Mighty Sounds 2014!

6. 2. 2014

Datum: 11.07.-13.07.2014                 Místo: Letiště Čápův dvůr, Tábor

021---dropkick-murphys.jpgDropkick Murphys (foto: Angelika Špicarová)

Desátý ročník festivalu Mighty Sounds budeme slavit společně s celtic punkovými velikány Dropkick Murphys, kteří se dali dohromady v roce 1996 v Quincy v Massachusetts a byli ovlivněni řadou svých hudebních oblíbenců (např. Stiff Little Fingers, The Pogues, The Clash nebo třeba i Thin Lizzy). Vykopli albem "Do Or Die", které stejně jako tři následující alba vyšlo na pověstném labelu Tima Amstronga z Rancid, tedy na Hellcat Records. Původního zpěváka Mika McColgana, jenž s kapelou vystupoval do roku 2007, později nahradil Al Barr, frontman street punkových pionýrů The Bruisers. Následovaly veleúspěšné desky "The Meanest of Times" (2007) a "Going Out in Style" (2011) a zatím poslední kousek z roku 2013, "Signed and Sealed in Blood".

035---dropkick-murphys.jpgDropkick Murphys (foto: Angelika Špicarová)

Celý fotoreport z koncertu Dropkick Murphys v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Dropkick Murphys kvalitně reprezentují bostonskou scénu. V jejich hudbě se prolínají irské kořeny s punk rockem či jeho subžánrem Oi!, ale i s celou škálou rockových elementů. Na pódiu se objevili společně s Brucem Springsteenem, který si navíc zahostoval i na jejich albu "Going Out in Style" a byť se to může někomu zdát nepředstavitelné, v roce 2009 otvírali koncert Aerosmith, se kterými si navíc střihli na pódiu hitovku "Dirty Water". Jejich hudba se taky objevila v několika filmech a z poměrně malé kapely, která kdysi předskakovala například Mighty Mighty Bostoness, se stala respektovaná legenda, která headlinuje známé festivaly včetně Mighty Sounds.



Jen málokterá kapela této velikosti a tohoto žánru tak dobře vystihuje atmosféru Mighty Sounds. Jejich tvorba jde totiž napříč žánry. Dropkick Murphys se stali ikonou uznávanou téměř všemi subkulturami a tvoří mezi nimi jakousi imaginární křižovatku, která je všechny propojuje.

Informace o aktuálním line-upu a o předprodeji vstupenek lze nalézt na webu festivalu. Vstupenky na Mighty Sounds se v tuto chvíli prodávají za 990,- Kč.

Související:

Na Mighty Sounds 2014 vystoupí The Restarts, Church Of Confidence a RedSka!