Jdi na obsah Jdi na menu

Hlavní hvězdou letošního Masters of Rock budou Dream Theater!

9. 3. 2014

Datum: 10.07.-13.07.2014                    Místo: Areál likérky Rudolf Jelínek, Vizovice

024---dream-theater.jpgDream Theater (foto: Angelika Špicarová)

Největší slavnost rockové a metalové hudby na našem území – Masters of Rock – již podvanácté a opět v plné síle! Jako každý rok se v polovině července městečko Vizovice na Zlínsku promění v metropoli rockové a metalové hudby! Tento již kultovní festival láká desetitisíce fanoušků z celého světa na svou opojnou atmosféru, kterou nábízí Areál likérky R. Jelínek obklopený Vizovickými vrchy. Každý si zde přijde na své a tento rok bude opět z čeho vybírat, ty nejzářivější zahraniční i tuzemské hvězdy se sjedou na svůj oblíbený festival!

Legendární americká progmetalová kapela Dream Theater potvrdila účinkování na dvanáctém ročníku vizovického festivalu Masters of Rock. Stalo se tak 5. března na oficiálních stránkách kapely, společně oznámením nominace kytaristy Johna Petrucciho na Golden Gods Awards 2014 časopisu Revolver.

019---dream-theater.jpgDream Theater - John Petrucci (foto: Angelika Špicarová)

O Dream Theater se v poslední době hovořilo zejména v souvislosti s odchodem dlouholetého bubeníka Mika Portnoye, kterého nahradil jmenovec Mike Mangini. S novým členem na bubenické stoličce nahrála kapela zatím dvě alba - "A Dramatic Turn of Events" z roku 2009 a eponymní loňské album, obě velmi dobře přijatá. Skupina se na pódiu Masters of Rock objeví sice poprvé, ale v České republice Dream Theater hrají poměrně často - naposledy na sklonku letošního ledna.

021---dream-theater.jpgDream Theater - John Myung & Jordan Rudess (foto: Angelika Špicarová)

005---dream-theater.jpgDream Theater - James LaBrie (foto: Angelika Špicarová)

Fotoreport z lednového koncertu Dream Theater v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Pozvání na festival Masters of Rock 2014 prozatím přijali tyto hvězdy rockové a metalové scény: DREAM THEATER (USA), HELLOWEEN (GER), SABATON (SWE), SEBASTIAN BACH (USA), ANTHRAX (USA), AIRBOURNE (AUS), UNISONIC (GER), ARCH ENEMY (SWE), BEHEMOTH (POL), KROKUS (SUI), STRYPER (USA), THE EXPLOITED (SCO), ELUVEITIE (SUI), KORPIKLAANI (FIN), EPICA (NED), DIE HAPPY (GER), AXXIS (GER), FREEDOM CALL (GER), TERRANA (USA/IT), VISIONS OF ATLANTIS (AUT), GRAND MAGUS (SWE), GLORYHAMMER (SCO/SUI), RUSSKAJA (AUT), SERENITY (AUT).

Tuzemskou scénu budou mimo jiné reprezentovat: CITRON & TANJA, ROCK SYMPHONY (MARTA JANDOVÁ & JAN TOUŹIMSKÝ S FILHARMONIÍ BOHUSLAVA MARTINŮ ZLÍN), DOGA, SALAMANDRA, LEGENDY SE VRACÍ, SNUFF, FORREST JUMP...a mnoho dalších kapel, se kterými se budete moci setkat při autogramiádách. Tradičně na vás čeká stanování zdarma na přilehlých loukách, neodmyslitelný areál likérky R. Jelínek, výborné destiláty v čele s Hruškovicí, skvělá atmosféra, doprovodné programy, nespočet suvenýrů, 1000ce litrů piva a v neposlední řadě přehlídka prvotřídní hudební světové scény. 

Vstupenky na Masters of Rock jsou k dostání na oficiálních stránkách festivalu nebo v předprodejních sítích Ticketpro, Ticket-Art, Ticketportal a Eventim. Cena se nyní pohybuje kolem 1190,- Kč.