Jdi na obsah Jdi na menu

Květnový Labefest v Děčíně hledá nové talenty!

11. 3. 2018

Datum: 11.05.–12.05.2018  Místo: Smetanovo nábřeží, Děčín

3512-kamil-strihavka-14.07.2007.web.ii.jpgKamil Střihavka (foto: Angelika Špicarová)

Pořadatelé Labefestu, který se koná 11. a 12. května v jednom z nejkrásnějších festivalových areálů, na břehu Labe na Smetanově nábřeží v Děčíně, přímo pod děčínským zámkem, dávají šanci mladým interpretům a hledají nové talenty.

Organizátoři se rozhodli vyjít vstříc nadané umělkyni, umělci nebo celé kapele, aby si zahráli na velkém pódiu. Doplní tak nabitý program festivalu, který již v pátek 11. května odstartují Tomáš Klus a Mig 21. Sobotní den bude patřit Jakubu Děkanovi, skupinám Visací zámek, Wohnout, UDG nebo Supergroup Kamila Střihavky. V letošním ročníku dostanou vybraní jedinci možnost doplnit program obou festivalových dnů.

Kapely, které si chtějí zahrát po boku předních českých hvězd, nechť zašlou své nahrávky a odkaz na videoklip do konce března na e-mail talent@labefest.cz.
Odborná porota následně vybere dvacet skupin do dvou semifinálových kol, z nichž fanoušci v internetovém hlasování zvolí dva finalisty, kteří vystoupí v Děčíně na Labefestu.

O konečném programu festivalu tak mohou rozhodnout samotní návštěvníci. Mezi odbornou porotu, vybírající první postupující, se zařadí především pořadatelé, hudební producenti akce, ale i účinkující z Labefestu 2017 a 2018, např. Rybičky 48, Visací zámek, Wohnout nebo Pekař.  

Program – 11. května 2018

Tomáš Klus je český písničkář, textař, skladatel, herec a bývalý moderní pětibojař. V zastoupení čtenářů webportálu iDNES.cz byl Klus v roce 2014 zvolen vítězem ankety o tzv. 25 objevů v české kultuře za čtvrtstoletí uplynulé od sametové revoluce. Navazuje na českou písničkářskou tradici. Tvorbu a interpretaci neomezuje hudebními žánry. Ve svých textech se nebrání komentování situace ve společnosti.

Mig 21 je česká popová skupina, jejímiž členy jsou Jiří Macháček (zpěv), Pavel Hrdlička (trubka, klávesy), Jan Hladík (bicí), Tomáš Polák (kytara) a Adam Stivín (baskytara). Vznikla roku 1998 a první desku „Snadné je žít” vydala po třech letech. Postupně jí vyšlo ještě dalších pět alb na CD a dvě na DVD. Během roku 2008 se uskutečnil společný koncert kapely se smyčcovým a dechovým souborem Lelek Orchestra. Při svých show se formace zaměřuje i na scénografické ztvárnění. Vedle veřejného vystupování nahráli Mig 21 též píseň k filmu „Muži v naději”.

Program – 12. května 2018

Jakub Děkan je liberecký rapper, který se před sólovou dráhou představil hlavně s ATMO Music. Je jeden z nejobsazovanějších hostujících zpěváků, takže jste ho mohli vidět po boku Pokáče, Pekaře, Sabiny Křovákové, skupin Rybičky 48, UDG a mnoha dalších.

Visací zámek je legendární formace, která vládne punkovému království. Kapela je na vrcholu svého působení, a ačkoli právě oslavila 35 let existence, je i na vrcholu sil.

Wohnout je pražská skejtová skupina, která už dávno překročila škatulku žánru a stala se jednou z nejoblíbenějších festivalových kapel u nás. Kytarista a zpěvák Honza Homola se navíc zapojuje do řady charitativních projektů. Posledním jeho počinem bylo získání prostředků na zakoupení dýchacího přístroje pro nemocnici v Keni.

Kamil Střihavka a Supergroup. Jak název napovídá, excelentní zpěvák přijede do Děčína obklopen těmi nejlepšími muzikanty. Složení Supergroup si v roce 2012 odhlasovali sami fanoušci a čtenáři časopisu Rock & Pop. Diváky čeká Kamil Střihavka, nejlepší bubeník všech dob Miloš Meier, legendární kytarista Michal Pavlíček a Roman Dragoun na jednom pódiu.

UDG jsou v Děčíně téměř domácí skupinou, neboť jsou z Ústí nad Labem. Jejich skvělou show zná už celá republika. Bubeník v sukni plující po rukou příznivců, nafukovací člun nesoucí se davem nebo pojízdný ponton s bubny v kotli návštěvníků. I to jsou kousky, které na koncertech UDG můžete zažít. Co si formace připravila na sezonu 2018, budete moci jako jedni z prvních vidět právě na Labefestu.   

Vstupenky lze zakoupit v předprodejních sítích vstupenkadecin.cz a Ticketstream.cz. Více informací najdete na labefest.cz, slavnostidecin.cz nebo jam-pr@email.cz, tel.: 773 022 238.

Související:

Květnový Labefest v Děčíně nasazuje laťku vysoko!

Na festival Labefest přiletí do Děčína i Tomáš Klus!