Jdi na obsah Jdi na menu

Květnový Labefest v Děčíně se letos vrací v plné parádě!

8. 4. 2022

Datum: 20.05.–21.05.2022                Místo: Smetanovo nábřeží, Děčín

horkyze-slize_foto_angelika-spicarova.jpgHorkýže Slíže (foto: Angelika Špicarová)

Kvůli proticovidovým opatřením se loni Labefest v Děčíně konat nemohl, a tak ho alespoň symbolicky pořadatelé nahradili úspěšnou podzimní hudební akcí Tyršfest. Letos však nic nebrání tomu, aby v květnu Smetanovo nábřeží znovu ožilo. Labefest se tak na vás těší ve své plné verzi i s ohňostrojem, obrovským nasazením a našlapaným programem, který rozproudí letní festivalovou sezónu.

V jednom z nejkrásnějších festivalových areálů, na břehu Labe na Smetanově nábřeží v Děčíně, přímo pod děčínským zámkem, se 20. a 21. května vystřídají interpreti jako jsou Horkýže Slíže, Divokej Bill, Kapitán Demo, Dalibor Janda, Annabelle, Walkmanz, Láska a mnoho dalších.

Kromě skvělého hudebního programu doprovází Labefest jako pokaždé oblíbená legendární výzva Adrenalin Challenge, kdy si mohou nejen sportovní fajnšmekři vyzkoušet unikátní přelanění přes kaňon Labe, skok z mostu, jízdu na vodním skútru, lezení po skále a spoustu jiných disciplín. Na své si přijdou i děti. Je již tradicí, že si Extreme Travers, která vede z Pastýřské stěny do věže děčínského zámku, užije také některý z účinkujících. V roce 2019 to byl Vojta Kotek z kapely Th!s, před ním švagr Tomáše Kluse, Pekař nebo Kuba Ryba ze skupiny Rybičky 48. Na to, kdo bude oním odvážlivcem tento rok, si ještě musíme počkat.

„Po dvou letech se můžeme v rámci městských slavností opět těšit na plnohodnotný program. Setkáme se na pěkném místě ve skvělé atmosféře, pojďme si opravdu užít Děčín a dělat jej božím. Podařilo se sestavit zajímavý line-up i doprovodný program. Město bude mít na několik víkendů pestré vyžití, prostě pojďme ven, pojďme se bavit, znovu se nadechnout. Zveme do Děčína celé rodiny, každý si najde to své,” uvedl za pořadatele Igor Bayer.

Organizátoři opět dávají šanci mladým formacím v soutěži Labefest Talent 2022. Vítěz letošního ročníku dostane možnost doplnit sobotní festivalový program. Kapely, které si chtějí zahrát po boku předních českých interpretů, nechť zašlou své nahrávky a odkaz na videoklip do 20. dubna na e-mail talent@labefest.cz. Odborná porota následně vybere finalisty, z nichž fanoušci zvolí vítěze.

Vstupenky v limitované edici za nejnižší možnou cenu do 30. dubna za 250,- Kč a od 1. května za 290,- Kč (bez manipulačních poplatků) lze zakoupit v předprodejních sítích vstupenkadecin.cz a ticketstream.cz.