Jdi na obsah Jdi na menu

Letošní Rock for People hlásí příjezd dalších hvězd!

5. 2. 2015

Datum: 04.06.–06.06.2015    Místo: Festivalpark, Hradec Králové

Datum: 03.07.–05.07.2015    Místo: Depo 2015, Plzeň

033---limp-bizkit.jpgLimp Bizkit - Fred Durst (foto: Angelika Špicarová)

Festival Rock for People zveřejnil další headlinery i coheadlinery obou jeho částí, tedy jak královéhradecké, tak i té plzeňské. Pro jeho hradeckou edici se podařilo získat americkou nu-metalovou formaci Limp Bizkit soustředěnou kolem frontmana Freda Dursta a populární indie zázrak Bastille. V Plzni o měsíc později vystoupí německá stálice Guano Apes či elektroswingeři Parov Stelar.

„Opravdu nás těší, že jednání s managementem kapely vykrystalizovalo do této podoby a my budeme mít možnost návštěvníkům festivalu a zejména pak fanouškům Limp Bizkit dopřát skvělý hudební zážitek,“ říká Michal Thomes, dramaturg tradičního letního festivalu.

V rámci obou částí festivalu se představí uskupení velkého i menšího formátu, ověřené formace, i ty, které teprve na své entrée čekají, ale již nyní dokazující své neoddiskutovatelné kvality. Například němečtí Guano Apes nejsou festivalovými debutanty.

„Vzpomínám si, když byli na Rock for People poprvé. Tehdy se stali první velkou zahraniční kapelou, která ve své podstatě katapultovala festival do zorného pole širší veřejnosti a naznačila jeho další směřování vstříc zahraničním kapelám. To se psal rok 1999 a letos se po šestnácti letech opět necháme touto lavinou strhnout,“ uvádí Michal Thomes.

019---the-parov-stelar-band.jpgParov Stelar (foto: Angelika Špicarová)

I rakouští Parov Stelar dokazují, že jako pionýři elektroswingu, patří stále k vývozním artiklům rakouské hudební scény číslo jedna. „Do Plzně jsme od počátku chtěli elektro swing, tak proč ne ten nejlepší. V Hradci před dvěma roky již svým skvělým vystoupením dokázali, že jejich roztančená show umí vtáhnout do „děje“,“ vysvětluje Michal Thomes a dodává: „Obrovskou radost máme i z potvrzení Bastille, kteří hradecké dramaturgii budou náramně slušet.“ Anglický čtyřčlenný zázrak indie scény, který uhranul nejen hudební fanoušky, ale i kritiku, a dlouhodobě okupoval se singlem „Pompeii“ nejvyšší příčky hitparád, vystoupí na Rock for People v červnu.

005---bastille.jpgBastille (foto: Angelika Špicarová)

Mezi dalšími potvrzenými kapelami pro Hradec Králové jsou velikáni Faith No More, Hollywood Undead, Asking Alexandria či Red Fang. Plzeňský line-up se rozšířil už na devět zástupců evropské osmadvacítky. Západočeská metropole se pro rok 2015 stala Evropským hlavním městem kultury, a proto pořadatelé přivezou minimálně jednu hudební ochutnávku z každé z členských zemí Evropské unie.

Rock for People v Hradci Králové proběhne mezi 4. a 6. červnem, Rock for People Europe v Plzni v tradičním termínu festivalu od 3. do 5. července. Vstupenky jsou k dispozici na www.ticketsforpeople.cz.

Rock for People, Hradec Králové (04.06.–06.06.2015)

Faith No More
Limp Bizkit
Bastille
Hollywood Undead
Asking Alexandria
Red Fang

Rock for People Europe, Plzeň (03.07–05.07.2015)

Parov Stelar
The Ting Tings
Guano Apes
Movits!
GoMad! & Monster
Bottled in England
The Inspector Cluzo
JoyCut
De Staat

Související:

Na letošním Rock for People vystoupí Faith No More!