Jdi na obsah Jdi na menu

Město Děčín v září již tradičně oživí festival Tyršfest!

2. 9. 2021

Datum: 18.09.2021                     Místo: Smetanovo nábřeží, Děčín

lenka-filipova.jpgLenka Filipová (foto - zdroj: archiv zpěvačky)

V jednom z nejkrásnějších festivalových areálů, na břehu Labe na Smetanově nábřeží v Děčíně, přímo pod děčínským zámkem, se 18. září bude konat tradiční hudební zakončení prázdnin s názvem Tyršfest.

V multižánrovém programu si to své najde úplně každý. Na pódiu se vystřídají Lenka Filipová, Majk Spirit a Visací zámek. Mezi účinkujícími nebude chybět ani domácí scéna, a tak se můžou návštěvníci těšit na The Remedy, A New Chapter a Vomiště.

Na své si přijdou i sportovci, neboť Tyršfest hostí adrenalinové klání Adrenalin Challenge, které se tradičně koná v rámci festivalu Labefest, jenž se v tomto roce uskutečnit nemohl. Sportovní fajnšmekři si mohou vyzkoušet skok z mostu, lezení po skále nebo přelet nad řekou Labe.

„Vzhledem k tomu, že jsme si květnový Labefest nemohli kvůli proticovidovým opatřením užít, investujeme všechnu svoji energii na Tyršfest. Chceme, aby si lidé oddechli a pobavili se za oba festivaly dvojnásob. Proto jsme se rozhodli zrušit vstupné a dát možnost vychutnat si tenhle hudební svátek naplno všem. Děčín i Děčíňáci si to po prodělaných útrapách letos vážně moc zaslouží,” uvedl za pořadatele Igor Bayer.