Jdi na obsah Jdi na menu

Metallica zahraje českým fanouškům na Aerodrome Festivalu "koncert na přání"!

5. 12. 2013

Datum: 08.07.2014                   Místo: Incheba Open Air, Praha - Holešovice

aerodromefestival-2014.jpg

Americká skupina Metallica ohlásila, že v létě příštího roku zavítá se svojí unikátní show Metallica By Request také do České republiky. Na Aerodrome Festivalu 8. července 2014 vzdá poctu tuzemským fanouškům koncertem, o jehož programu rozhodne samo české publikum.

Všichni příznivci kapely, kteří si zakoupí vstupenku přes internet, budou moci zvolit svůj setlist snů z více než 140 skladeb, které Metallica dosud nahrála. Sedmnáct písní, které dostanou od českého publika nejvíce hlasů, doplní skupina na tradiční (osmnáctiskladbovou) délku jejich koncertů sama a to zbrusu novou nahrávkou!

Průběh hlasování i finální setlist mohou fanoušci sledovat na www.metallica.com.

"Už se nemůžeme dočkat, až příští rok na několik týdnů opustíme studio a vyrazíme načerpat energii mezi své fanoušky na koncerty", řekl Lars Ulrich. "Myslím, že to bude zábavné, když program sestaví naši fanoušci. Navíc mně jako člověku, který naše setlisty zpravidla dává dohromady, to hodně uleví", dodává s úsměvem Ulrich.

metallica-2013.jpgMetallica (foto - zdroj: playmakeronline.com)

Skupina
Metallica založená v roce 1981 bubeníkem Larsem Ulrichem a kytaristou a zpěvákem Jamesem Hetfieldem patří mezi nejvlivnější a komerčně nejúspěšnější rockové skupiny v hudební historii. Za svoji kariéru prodala přes 110 miliónů alb a získala nespočet multiplatinových desek - včetně alba Metallica (běžně nazývaného jako "Black Album"), které si jen v Americe zakoupilo na 16 miliónů posluchačů.

Jejich zatím poslední nahrávka "Death Magnetic" z roku 2008, která zaujala první místo prodejních hitparád ve 32 zemích, byla ověnčena platinou pouhých šest týdnů po debutu v hitparádě Billboard TOP 200.



Metallica, která byla v roce 2009 uvedena do Rock and Roll Hall of Fame, je rovněž držitelem devíti Grammy Awards, dvou American Music Awards, několika MTV Video Music Awards a řady dalších mezinárodních ocenění.

V poslední době skupina zasvětila většinu svého času přípravám náročného 3D filmu "Metallica Through The Never", který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným 24 kamerami najednou nemá na plátně obdoby. Snímek byl prvním celovečerním filmem, který promítal IMAX exkluzivně ve všech svých kinech v Severní Americe. 28. ledna 2014 jej společnost Blackened Recordings vydá na DVD, Blu-ray, 3D Blu-ray, digitálně a v systému VOD (Video On Demand).



Festival Aerodrome, který při své premiéře přilákal na 17 000 návstěvníků, se letos opět uskuteční na holešovickém Výstavišti - Incheba Open Air.

Vstupenky jsou k dispozici široké veřejnosti v sítích Eventim a Ticketportal v ceně 1490,- Kč k běžnému stání a 1990,- Kč k stání u pódia.

Související:

Červencový Aerodrome Festival posiluje line up o Alice In Chains!