Jdi na obsah Jdi na menu

Plzeňský Metalfest letos nabídne legendární Nightwish!

23. 5. 2016

Datum: 03.06.-05.06.2016                 Místo: amfiteátr Lochotín, Plzeň

012---nightwish.jpgNightwish (foto: Angelika Špicarová)

Metalfest v Plzni je už velmi uznávanou metalovou tradicí. Fanoušci si tento festival našli a oblíbili nejen pro jeho skvělou hudební dramaturgii mnoha žánrů metalu, ale i pro jeho jedinečné přírodní prostředí, ve kterém se koná.

Překrásný amfiteátr v Lochotíně, kde je z každého místa krásně vidět na pódium, obklopený parkem a loukami, sousedící s plzeňskou ZOO, a to vše jen kousek od centra západočeské metropole Plzně.

Tři dny plné té nejlepší světové metalové muziky, zábavy a pohody - to je Metalfest! Jeho VII. ročník se uskuteční ve dnech 3. - 5. června. Hlavní hvězdou bude fenomenální finská kapela Nightwish, která vyprodává zimní stadiony po celém světě. Plzeňskému publiku představí aktuální desku „Endless Forms Most Beautiful”, jenž byla hned druhý den prodeje v České republice zlatá!

Již první den festivalu, pátek, přináší jednoho z tahounů celé akce - finskou skupinu Nightwish, před kterou zahrají mimo jiné i Bloodbound, Almanac či britští recesisté Gloryhammer. Můžete se jen nechat překvapit, zda přijedou jako vždy na poníkovi.

Pokud vás symphonic metalová legenda ze severu příliš netáhne, nezoufejte. Následující den se můžete těšit například na temnou kapelu Crematory, finské skupiny Stratovarius a Lordi nebo kytarového génia Zakka Wyldea. Pro ty z vás, kteří mají radši za mikrofonem zpěvačku, tu jsou ještě Delain a norští gothic metalisté Sirenia.

A čím se může pochlubit závěrečný den Metalfestu? Na programu není nikdo jiný, než další symphonic metaloví velikáni Epica. Společně s nimi v neděli vystoupí i pagan metaloví miláčci Arkona a dívčí kapela Crucified Barbara. Kdo by si chtěl brzy odpoledne poslechnout písně z nového alba maďarských Wisdom, i ten bude mít možnost.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, TicketportalTicket-Art, Ticketstream či na stránkách sesterského festivalu Masters of Rock. Koupit můžete jak třídenní permanentku, tak lístek na jakýkoliv den festivalu zvlášť.