Jdi na obsah Jdi na menu

Airbourne předvedou v Praze nefalšovaný rock'n'roll!

6. 3. 2019

Live: Airbourne

Datum: 02.10.2019                                             Místo: Roxy, Praha

airbourne.jpgAirbourne (foto - zdroj: facebook.com)

Do Prahy se po devíti letech vrátí kapela Airbourne, kterou si oblíbili i legendární Motörhead. Čtveřice Australanů je vždy tam, kde je hlasitá tvrdá hudba a dobré pivo. Existuje hodně rockových skupin, ale jedině Airbourne si berou to nejlepší ze zlatých časů a svou divokou animální party posouvají na vyšší level.

Z přímořského australského městečka Warrnambool se Airbourne vynořili v roce 2007 s debutovým albem „Runnin' Wild” a od té doby si budují pověst energickými koncerty. O desce se začalo psát v mnoha hudebních magazínech a stala se jedním z nejkladněji přijatých debutů v historii hard rocku. Britský časopis Metal Hammer ji ocenil Golden Gods Awards a Classic Rock Airbourne označil za nejlepší novou skupinu.

Další nahrávka „No Guts. No Glory” se dostala do top čtyřicítky ve Velké Británii a v rodné Austrálii do první dvacítky. Následovalo neúnavné světové turné a třetí kritikou oceňované album „Black Dog Barking”, které zabodovalo dokonce v top pětce německé hitparády. O doposud poslední studiovce „Breakin' Outta Hell” z roku 2016 The Guardian ve své čtyřhvězdičkové recenzi napsal, že jde o přímočaře brutální a zároveň příjemnou desku. Nachází se na ní skladba „It's All For Rock N' Roll” věnovaná památce Lemmyho Kilmistera z Motörhead, s nimiž Airbourne několikrát koncertovali a sám Lemmy se objevil v jejich deset let starém klipu k songu „Runnin' Wild”.

Airbourne do Prahy vezou zvuk, který podle časopisu Metal Hammer „utkví v hlavě během pár sekund a trvá celý život, aby ho člověk z hlavy dostal”.

Kapela Airbourne zahraje v Roxy 2. října. Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici na fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster za 550,- Kč.