Jdi na obsah Jdi na menu

Americká kapela Mudhoney se chystá koncertovat v Praze!

1. 1. 2015

Live: Mudhoney, White Hills, Barton Carroll

Datum: 13.05.2015                                   Místo: Lucerna Music Bar, Praha

mudhoney_2015.jpgMudhoney (foto - zdroj: musicbar.cz)

Mudhoney, strůjci tzv. velké seattleské rock’n’rollové revoluce z přelomu 80. a 90. let, vynálezci původního grunge-rocku a nejrespektovanější kapela svého žánru jsou zpět na turné a vracejí se po dvou letech do České republiky!

Ve světě Mudhoney bylo v těch uplynulých dvou letech opět celkem rušno. S velkým úspěchem planetu oběhl celovečerní filmový dokument o Mudhoney s názvem „I’m Now!”, jenž mapuje celou jejich dráhu od prapočátků až do současnosti a vyšla také skvěle zpracovaná autorizovaná knižní biografie „The Sound and the Fury from Seattle”. Na žádost svého obdivovatele Jacka Whitea (White Stripes, Dead Weather) Mudhoney nahráli v jeho nashvillském studiu vynikající živý záznam, jenž vzápětí vyšel na Whiteově labelu Third Man Records. Jiný zajímavý živák Mudhoney zprodukovalo kapele legendární rádio KEXP v domovském Seattlu - proč neudělat koncert rovnou na špici proslulé dominanty tohoto města, na střeše slavné Space Needle, že?

Mudhoney také stihli revitalizovat comeback praotců drsného seattleského soundu The Sonics, s nimiž odehráli limitovanou sérii koncertů, a se spřátelenými Pearl Jam, se kterými kdysi tvořili jednu kapelu (Green River), absolvovali společné severoamerické turné, jímž se svorně rozhodli vylepšit finanční situaci svého kamaráda, muzikanta Toma Price (Gas Huffer, The Monkeywrench), jenž dlouho trpí nevyléčitelnou Parkinsonovou chorobou.

A více než hlasitě se také už mluví o novém připravovaném albu - zda ale vyjde v dohledné době, toť vždy rébus! Ať tak či tak, Mudhoney jsou zkrátka pořád v laufu, pořád je to baví (a proto oni pořád baví nás), pořád určují krok a hlavně jsou zpět on the road!

Mudhoney se představí ve středu 13. května v pražském Lucerna Music Baru společně s newyorskou trojicí White Hills (Thrill Jockey Records, kterou znáte například z posledního filmu Jima Jarmusche „Přežijí jen milenci”). Večer otevře sólové vystoupení zástupce nejmladší seattleské generace Bartona Carrolla.

Vstupenky za 450,- Kč + poplatky jsou k dispozici na www.musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu budou lístky za 550,- Kč.