Jdi na obsah Jdi na menu

Americká psychedelie v podání Brian Jonestown Massacre míří do Prahy!

21. 3. 2014

Live: Brian Jonestown Massacre

Datum: 11.06.2014                             Místo: Futurum Music Bar, Praha

brian_jonestown_massacre-2014.jpgBrian Jonestown Massacre (foto - zdroj: futurum.musicbar.cz)

The Brian Jonestown Massacre je psychedelická rocková kapela ze San Franciska. Vznikla v roce 1988 a milovníci škatulek ji označily přívlastky folkrocková, bluesrocková, acidrocková, shoegazingová, elektronická a především experimentální.

Kapela má šest až sedm členů, ale ústřední postavou je zpěvák a multiinstrumentalista Anton Newcombe, který spolupracoval s řadou jiných kapel, jako např. s Dandy Warhols nebo Dead Meadow.

The Brian Jonestown Massacre dosud vydali dvanáct studiových alb, z nichž poslední deska "Aufheben" z roku 2012 byla příznivě hodnocena kritikou - v anketě Metacritic získala 73 procent. Ze starších alb bylo velice zdařilé "And This Is Our Music" z roku 2003. 



Psychedelické pasáže evokují halucinogenní stavy, přestože frontman Newcombe již dávno s drogami i alkoholem přestal. Poučeni krautrockem, The Brian Jonestown Massacre skládají ze sitárových zvuků, fléten a smyčců nevšední a výjimečnou pastvu pro uši!

Koncert Brian Jonestown Massacre se uskuteční 11. června ve Futurum Music Baru v Praze.

Vstupenky za 290,- Kč + poplatky jsou k dostání v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream nebo v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku.