Jdi na obsah Jdi na menu

Americká rocková legenda L7 zavítá v červnu do Prahy!

18. 2. 2015

Live: L7

Datum: 11.06.2015                            Místo: Lucerna Music Bar, Praha

l7-2015.jpgL7 (foto - zdroj: musicbar.cz)

Do tvrdých, energických a chytlavých řezaček L7 se zamilovali fanoušci po celém světě. Svou hudební kariéru tahle dívčí kapela začala v roce 1987 a dosud nahrála šest studiových alb, jeden živák a jedno album svých největších pecek.

Tyhle čtyři holky oslovily jak posluchače undergroundu, tak i mainstreamové publikum svými skvělými skladbami „Shove”, „Pretend We’re Dead”, „Shit List”, „Andres” nebo „Fuel My Fire”. Jejich hudba zazněla i v celé řade soundtracků (např. „Natural Born Killers”) a videoher (např. „Rock Band 2”).

L7 vystupovaly po celém světě v malých klubech, koncertních halách i na velkých festivalech. Zahrály si ve filmu Johna Watera „Serial Mom” z roku 1994 a v rockovém dokumentu „The Beauty Process”, který režíroval basák Nirvany Krist Novoselic.

Pocházejí z Los Angeles a potkaly se v roce 1985. Kapelu založily Donita Sparks (kytara a zpěv), Suzi Gardner (kytara a zpěv), Dee Plakas (bicí), a v různých obdobích je doplňovaly Jennifer Finch, Gail Greenwood a Janis Tanaka na basovou kytaru. L7 také vystoupily na celé řadě benefičních koncertů pro Greenpeace, Act Up L.A. a Rock For Choice (který v roce 1991 založily s Feminist Majority Foundation). L7 hráli i v Praze, v roce 1993 jako support Faith No More a kapela se do Prahy letos po dlouhé době vrátí.

Pražský Lucerna Music Bar bude tuhle partu hostit na svém kulatém pódiu 11. června. Vstupenky na koncert jsou k dispozici na webu musicbar.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Eventim, Ticketpro a Ticketportal za 400,- Kč + poplatky. V pokladně LMB bez poplatku. Na místě v den koncertu budou lístky za 500,- Kč.

Pořadatel: www.dsmacku.com