Jdi na obsah Jdi na menu

Americká skupina The Soft Moon rozduní Prahu!

6. 7. 2015

Live: The Soft Moon

Datum: 30.09.2015              Místo: Futurum Music Bar, Praha

thesoftmoon_luis-vasquez-2015.jpgLuis Vasquez (foto - zdroj: D Smack U Promotion)

Luis Vasquez si nikdy nepředstavoval, že se The Soft Moon dostanou do uší široké veřejnosti; hudba byla pro něj spíš o seberealizaci, nikoliv o seberůstu.

Přesto pochmurné a potemnělé zvuky, které vytvářel ve svém oaklandském bytečku, probublaly v roce 2010 na povrch jeho debutového alba „The Soft Moon”, které vyšlo na Captured Tracks k radosti hudebních publicistů i posluchačů. Vasquez jim nabídl procházku pustinami hudby, působivou atmosféru temné vlny a post-punku. Následovaly EP „Total Decay” a druhá deska „Zeros”. Nyní Vasquez přichází s nejvíce introspektivním a nejsoustředěnějším albem The Soft Moon nazvaným „Deeper”.

V červenci roku 2013 Vasquez přesídlil z Oaklandu v Kalifornii do italských Benátek, aniž by měl konkrétní představu, kam se budou The Soft Moon ubírat. Zatímco album „Zeros” vznikalo během turné, „Deeper” bylo dílem, které se zrodilo na útěku před světem, v naprostém osamocení, v cizím a neznámém prostředí. Vasquez v benátském studiu Hate spolupracoval téměř rok s producentem Maurizio Baggiem a sestavoval hudební mozaiku alba „Deeper”, aby desku dokončil v srpnu 2014.

Baggio Vasquezovi pomohl s rafinováním gotické palety alba a zároveň mu nechal prostor na soustředění se na skládání a zpěv v mnohem větší míře než kdykoliv předtím.

Hlas The Soft Moon nebyl nikdy jasnější a upřímnější. Vítejte opět v temném a eufonickém vesmíru The Soft Moon, kteří budou koncertovat 30. září v pražském Futurum Music Baru.

Vstupenky jsou k dispozici za 280,- Kč + poplatky v sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim, GoOut.cz a v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu budou lístky za 350,- Kč.