Jdi na obsah Jdi na menu

Americká zpěvačka Beth Hart navštíví Prahu!

18. 3. 2017

Live: Beth Hart

Datum: 06.11.2017                  Místo: Forum Karlín, Praha

011---beth-hart.jpgBeth Hart (foto: Angelika Špicarová)

Beth Hart vyráží na turné s novým materiálem z aktuální studiové nahrávky „Fire On The Floor”. Do Prahy zavítá po více než dvou letech a 6. listopadu to rozbalí ve Foru Karlín.

Americkou blues-rockovou zpěvačku a skladatelku Beth Hart máloco zastaví. Tvoří nadšeně přijímané desky, v loňském roce vydala zatím své poslední album „Fire On The Floor”, které ona sama hodnotí jako „pěkně hustý”. A každý večer to se svým medově nakřáplým hlasem pořádně rozjíždí na koncertech svého turné. Právě s novými skladbami, ale i s osvědčenými staršími hity, přijede ohromit své posluchače do Prahy.

Beth Hart prostě umí. Když zpívá, zastaví se hodiny, srdce se roztančí a vzrušením vám naskočí husí kůže. Ano, takto podmanivé to ve Foru Karlín bude.

Ale nesmíme zapomenout na to, jak to všechno začalo. The Blues Magazine jednou Beth Hart nazval „poslední pořádnou rockerkou” a není pochyb, že její dvacetiletá kariéra byla jako jízda na horské dráze. Narodila se v Los Angeles, vydala v devadesátých letech pár hitových alb, prošla si problémy s drogami. Na počátku nového tisíciletí ale Beth pořádně „kopla do vrtule” jak jako sólová umělkyně, tak i zpěvačka svých kytarových idolů, mezi nimiž jsou Joe Bonamassa, Jeff Beck, Buddy Guy a Slash.

„Výjimečné!“ napsaly The Times o jejím hlase a The Guardian chválil její „odvážná, temná a naštvaná” představení. Není divu, že byla nominovaná na tři ceny Blues Music Awards a na cenu Grammy.

V současnosti se ale Beth daří snad nejvíc. V dubnu 2015 vydala desku „Better Than Home”, kritikou oceňovaný trhák, který se dostal na vrchol iTunes Blues Chart a získal čtvrté místo mezi Best Blues Albums Of The Year v časopise Mojo. Její verze písní „Tell Her You Belong To Me” a „Netbush City Limits” po boku dlouholetého spolupracovníka Jeffa Becka se staly nejsledovanějšími klipy Jools‘ Annual Hootenanny na oficiálním youtube kanálu BBC (překonala i Toma Jonese). Jejich společné vystoupení při poctě Buddy Guyovi na Kennedy Center Honors Special, kde zazpívala skladbu „I´d Rather Go Blind”, sledovaly miliony televizních diváků. Dostalo se jim bouřlivých ovací a přítomné publikum, včetně prezidenta Baracka Obamy a jeho ženy Michelle na znamení úcty povstalo.   

V USA byla Beth Hart neméně úspěšná. Během turné „Better Than Home” vyprodala haly ve všech větších městech, včetně slavného nashvillského Ryman Auditorium a získala nominace od American Blues Foundation v kategorii Contemporary Blues Female Artist.   

Beth Hart i nyní vyprodává velké hudební sály po celém světě. Navštívila New York, Los Angeles, Londýn, Paříž, Berlín, Milán, Amsterodam, Kodaň, Helsinky, Tbilisi, Sydney a Melbourne.

Vstupenky na pražský koncert Beth Hart jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro v cenových relacích od 990,- Kč do 2490,- Kč.