Jdi na obsah Jdi na menu

Americký bluesman Bernard Allison míří do Prahy s novým albem!

23. 2. 2015

Live: Bernard Allison Group

Datum: 24.03.2015                                                              Místo: Jazz Dock, Praha

bernard-allison.jpgBernard Allison (foto: Angelika Špicarová)

Bernard Allison, syn a pokračovatel odkazu legendárního bluesmana Luthera Allisona, po čtyřech letech opět uchvátí Prahu!

Nové album „In the Mix” přijede do pražského Jazz Docku v úterý 24. března představit americko-francouzské eso bluesové kytary Bernard Allison. Bernard je důkazem, že jablko nepadá daleko od stromu, tedy vysoce uznávaným pokračovatelem odkazu svého otce, Luthera Allisona.

037.jpgBernard Allison (foto: Angelika Špicarová)

Fotoreport z koncertu Bernarda Allisona v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Bernard Allison byl k lásce k blues veden odmalička, kdy doprovázel svého slavného otce na festivalech a koncertech. Ve chvílích odloučení se samostatně učil hrát na elektrickou kytaru a ve dvanácti letech otci poprvé demonstroval svůj talent. Luther Bernardovi pořídil legendární kytaru Stratocaster pod podmínkou, že bude nadále chodit do školy. Už v osmnácti letech (r. 1983) vystoupil Bernard Allison po boku svého otce na největším světovém svátku blues – Chicago Blues festivalu.

V nadcházejících letech se stal žákem kultovních jmen jako Muddy Waters, Stevie Ray Vaughan nebo Johnny Winter, od nichž se naučil to nejlepší, aby posléze získal zcela osobitý projev a styl hry. Samozřejmě nesmíme opomenout, že Bernard po otci kromě kytarového génia zdědil i vynikající hlasový projev.

Po dlouhé šestileté pauze vydává Bernard Allison velice očekávané album „In the Mix”, které představí naživo v kouzelném prostředí pražského klubu Jazz Dock, ovšem zazní i výběr toho nejlepšího z jeho dosavadní tvorby.

Kapacita je velmi omezená. Vstupenky ke stání za 450,- Kč a k sezení za 950,- Kč (včetně poplatků) jsou v prodeji v síti Ticketstream nebo v klubu Jazz Dock.