Jdi na obsah Jdi na menu

Americký hudebník Nick Waterhouse vystoupí v říjnu v Praze!

7. 6. 2021

Live: Nick Waterhouse        

Datum: 03.10.2021                                                     Místo: Rock Café, Praha

nick-waterhouse.jpgNick Waterhouse (foto - zdroj: fource.cz)

Písničkář, kytarista a skladatel Nick Waterhouse si bere to nejlepší z historie amerického popu a soulu. Jeho páté studiové album „Promenade Blue” je introspektivním ohlédnutím do let dospívání. Z prosluněného San Francisca do pražského klubu Rock Café přijede 3. října.

Nick Waterhouse vyrůstal v Kalifornii na malém městě poblíž Long Beach. Když mu bylo něco přes dvacet let, přestěhoval se do San Francisca, kde začal pracovat v obchodě s deskami a později zde odstartoval svou hudební dráhu jako člen rockové skupiny Allah-Las. Po prvních dvou společných nahrávkách se rozhodl pro sólovou dráhu, během níž spolupracoval například s rockovým písničkářem Ty Segallem nebo R&B zpěvákem Leonem Bridgesem.

Album „Promenade Blue”, které bylo jako všechny předchozí nahráváno pouze na analogové nástroje, vyšlo 9. dubna, jako producent se na něm podílel Paul Butler (Michael Kiwanuka, Devendra Banhart). Na kazetové pásky zhudebněná sytě barevná nostalgie a příběhy o prvních láskách i objevování světa láká také první singl „Place Names” s hostujícími vokalistkami z Girl Group.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici za 440,- Kč na fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster.