Jdi na obsah Jdi na menu

Američtí rockeři Rival Sons se objeví v Praze!

23. 7. 2017

Live: Rival Sons

Datum: 06.08.2017        Místo: Lucerna Music Bar, Praha

rival-sons_2017.jpgRival Sons (foto: sloane morrison photography)

Americká kapela Rival Sons vydala v loňském roce další skvělé album „Hollow Bones”, se kterým vyrazila na turné, v jehož rámci vystoupí 6. srpna v pražském Lucerna Music Baru.

Guardian je nazval „vitální silou moderního věku” a Rival Sons berou svou hudbu téměř jako poslání. „Sluncem prozářená psychedelie a neodolatelné riffy s vlivy soulu, funku a blues… Jestli vás dostali Black Keys a jejich deska El Camino, je na čase se seznámit s vaší novou oblíbenou skupinou,” pokračuje Guardian. A BBC? Stručně a jasně „jiskří čerstvostí”.

Rival Sons však hrají nejen na svých vlastních koncertech, ale často si je jako předskokany zvou takové hvězdy jako jsou Judas Priest, Guns N‘ Roses, AC/DC nebo Black Sabbath.

V roce 2014 na Earache Records vyšlo album „Great Western Valkyrie” a vystřelilo je na vrchol mezi nejnadějnější nové rock’n’rollové formace. Zmíněná nahrávka byla doposud nejsoudržnější deskou téhle úžasné party z Jižní Kalifornie.

Kytarista Scott Holiday dlouho snil o kapele, která by naplnila jeho psychedelické vize a zazněla tóny garážového rocku. Na Internetu našel zpěváka Jay Buchanana a skupina debutovala albem „Before the Fire”. Po dalších čtyřech deskách si Rival Sons vydobyli zaslouženou úctu a renomé. Počátkem roku 2011 stvořili v Los Angeles album „Pressure & Time” s producentem Davem Cobbem. Dokončili ho za pouhých 20 dnů, přičemž se snažili zachovat atmosféru a syrovost živého hraní.

Po vytrvalém koncertování se v roce 2012 formace pustila v Honey Pye studios v Nashville do další desky s názvem „Head Down”. Jako producenti na nahrávce participovali opět Dave Cobb a navíc Vance Powell (Jack White, Kings of Leon).

Vstupenky na pražské vystoupení Rival Sons jsou k dispozici za 590,- Kč (+ poplatky) na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 690,- Kč.