Jdi na obsah Jdi na menu

Ariana Grande se objeví vůbec poprvé v České republice!

29. 12. 2018

Live: Ariana Grande   

Datum: 08.09.2019                                          Místo: O2 Arena, Praha

ariana-grande.jpgAriana Grande (foto - zdroj: facebook.com)

Americká zpěvačka Ariana Grande oznámila velké světového turné, na které vyjede u příležitosti vydání studiového alba „Sweetener”. Mezi evropské metropole, kde představí nejen většinu dosavadních hitů, ale i naprosté novinky, zahrnula i Prahu. Vystoupí 8. září v O2 Areně.

Pětadvacetiletá umělkyně odstartovala kariéru v roce 2008, tedy v patnácti letech, kdy získala první roli na Broadwayi. Následovalo několik televizních rolí, další divadelní a její hlas jsme mohli slyšet například i v animovaných filmech. Její pěvecká kariéra se píše od roku 2011.

Ariana Grande zabodovala hned prvními skladbami. Globální úspěch přišel ale až v roce 2014. To spatřil světlo světa singl „Problem” s hostující Iggy Azaleou, který po světě získal více než dvacet platinových statusů. Podobně si vedl i song „Break Free”, jež produkoval úspěšný DJ Zedd nebo singl „Bang Bang”, který s Arianou natočily Jessie J a Nicki Minaj. To celé Ariana zpečetila ve stejném roce i vydáním alba „My Everything”, jehož prodala více než milion kusů.

Další roky popularita Ariany Grande stoupala doslova raketovou rychlostí. Přišly singly s The Weekendem a Andreou Bocellim a především v roce 2016 nahrávka „Dangerous Woman” s globálním hitem „Into You”. Aktuálně je Ariana jednou z nejúspěšnějších amerických zpěvaček poslední dekády. Na kontě má čtyři řadová alba, pár EPček a téměř čtyři desítky singlů. V současné době pracuje na další studiové desce pojmenované „Thank U, Next”, kterou nedávno ohlásila singlem „Imagine”. Velkou popularitu si získala i vřelým a bezprostředním přístupem k fanouškům, které má napříč všemi generacemi. Možná i díky tomu ji například na Instagramu sleduje více než 139 milionů příznivců.

Do Prahy přijede Ariana Grande v rámci výpravného světového turné, kterým podporuje nedávné vydání desky „Sweetener”. Její „Sweetener World Tour” odstartuje v březnu příštího roku v Americe, do Evropy dorazí následně v srpnu. Zpěvačka vystoupí celkem v devatenácti metropolích, mimo jiné v Londýně, Paříži, Vídni, Dublinu, Berlíně nebo Glasgow.

Vstupenky na pražský koncert Ariany Grande jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1590,- Kč do 2490,- Kč.