Jdi na obsah Jdi na menu

Australská kapela Cut Copy se vrací do České republiky!

28. 1. 2014

Live: Cut Copy

Datum: 21.04.2014                             Místo: Lucerna Music Bar, Praha

cut-copy_2014.jpgCut Copy (foto - zdroj: facebook.com/cutcopy)

Skvělá show australské kapely Cut Copy proběhne v rámci koncertní série EXCELENT JUKEBOX 21. dubna v pražském Lucerna Music Baru!

Skupina vznikla v australském Melbourne a vydala se na první mezinárodní turné v roce 2005, kdy předskakovala kapelám jako jsou Franz Ferdinand nebo Bloc Party. V roce 2007 byli vybráni aby nažhavili fanoušky Daft Punk! To se stalo krátce před vydáním jejich druhého alba, kritiky hojně vychvalovaného "In Ghost Colours". Od té doby Cut Copy a jejich devadesátkový indie-dance sound jenom rostou. Album "Zonoscope" vyhrálo Aria Awards za nejlepší taneční nahrávku 2011 a hned po té byla deska nominována jako nejlepší Best Dance/Electronica na Grammy Awards 2012. Australský kvartet nedávno vydal nové album "Free Your Mind", které je tak trochu spirituální poutí, pozvánkou na uvolnění mysli a absolutní radostí z hudby. Formace svou desku komentuje vskutku kreativně: “Album tvoří a popisuje snové fantazie příští mladé 'revoluce'... to, jak spolu lidé komunikují na parketě bez toho, aby řekli jediné slovo, společně dosahují vyšších stavů; cítí se být zapojeni do tajné společnosti, až nakonec splynou s hudbou v jediné.”



S novým LP objevují hranice taneční scény, inspirováni UK acid house i hlubokým psychedelickým rave společně se současným rozkvětem elektronické taneční hudby. Jejich skladby jsou upředeny z hodně solidních basových linek, s explozí smyček a ozvěn. Kapela pověřila mixážním úkolem Davea Fridmanna (Tame Impala, MGMT, The Flaming Lips), což se ukázalo jako skvělá volba.

“Nová tvorba Cut Copy skvěle nastaví taneční náladu, především díky jejich chytlavému elektro-popu a neskutečně kosmicky syntetickými zvuky”, řekl jeden ze zástupců pořadatelské agentury Fource Entertainment.



Přijďte se podívat na úžasnou taneční párty pořádanou v rámci série Excelent Jukebox 21. dubna v Lucerna Music Baru! Vstupenky jsou v prodeji za 470,- Kč v síti Ticketpro.

Pořadatel: http://www.fource.cz/

Související:

Předskokany australských Cut Copy bude český objev Deaths!