Jdi na obsah Jdi na menu

Australští Dune Rats se vrátí do Čech k samostatným koncertům!

14. 10. 2015

Live: Dune Rats

13.11.2015 Café V lese, Praha
14.11.2015 Divadlo pod lampou, Plzeň

dune-rats-2015.jpgDune Rats (foto - zdroj: GoOut.cz)

V dobách, kdy je rockových historek jak šafránu, jsou Australani Dune Rats jako tlupa punkrockových poutníků, kteří táhnou světem. V patách hordy životních nadšenců, kteří odkopávají realitu a po hlavě se pouštějí do dobrodružství.

Trhani, šprti, trestanci, vyděděnci, statečná srdce, řvouni i stydlíni - Dune Rats je jedno, kdo nebo co jste, ale určité pravidlo přeci jen mají - žádný pózéři ani agresivní lopaty v publiku!

Byla by ale chyba tyhle tři vyDuněnce považovat za nějaké šílence. Nenechte se mýlit, jsou to slušní lidé, kteří se věnují i zahradničení se stejným gustem, s jakým se snaží bourat skutečnost. Jádrem všeho a jejich hnacím motorem je ale ohromná vášeň a chuť dělat muziku. Ta je dovedlo z Brisbane do USA, Jižní Afriky, Číny, Indie, Malajsie, Kanady, Singapuru a konečně do malé chatičky Brettovy mámy na pobřeží kus od Sydney, kde s hrdostí sobě vlastní napsali a nahráli svou první regulérní velkou desku.

Na začátku tohohle alba byl dopis, který poslal Steve Albini Nirvaně před nahráváním desky „In Utero”. Dal jim na vědomí, že když nenatočí album během jednoho týdne, nemají právo být v rockové kapele. Dunies si tenhle přístup vzali za svůj - žádný kecy, rovnou k věci - nahrát to v garáži pod dohledem kámoše, kterým byl Woody Annison, tour manager a zvukový inženýr kapely Children Collide. Během čtyř týdnů u moře byla nahrávka hotová. Než odjeli s Woodym do studia v Melbourne, přijali albiniovský plán a na předprodukci potřebovali jen půl dne.

První singl z nové desky „Funny Guy” je pořádná pecka, která se trefuje do lidí, jenž si na něco hrajou - jeden život žijí, druhý nabízejí ostatním. „Proč musíš furt jen lhát?” Zpívají Dunies - a nabízejí svůj životní styl - „Žádný pózéři, žádný agresivní lopaty!”

Dune Rats to umí pořádně rozjet. O tom se mohli přesvědčit všichni, kdo byli na letošním koncertě The Subways v Praze. Dune Rats slíbili, že se vrátí a máme je tu! Už 13. listopadu to rozbalí v Café V Lese a 14. listopadu v plzeňském Divadle pod lampou.

Vstupenky na pražské vystoupení Dune Rats jsou k dspozici za 200,- Kč + poplatky na webu GoOut.cz. Na místě v den koncertu budou lístky za 250,- Kč.