Jdi na obsah Jdi na menu

Beastö Blancö budou koncertovat v Praze!

2. 4. 2017

Live: Beastö Blancö

Datum: 12.12.2017      Místo: Nová Chmelnice, Praha

beasto-blanco-2017.jpgBeastö Blancö (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Skupinu Beastö Blancö založil v roce 2012 baskytarista, skladatel a zpěvák Chuck Garric, člen skupiny Alice Cooper (dříve Dio, Eric Singer Project) a kytarista Chris Latham. Rozhodli se tvořit hudbu s živou, syrovou sílou. Rock´n´roll, ovlivněný vlivy, které je v mládí formovaly.

Chuck Garric pochází z hor u jezera Tahoe v Kalifornii a Chris Latham z Anchorage na Aljašce. Oba se přestěhovali do města andělů Los Angeles, pouze s kytarou v ruce.

Na původní zvuk Beastö Blancö si kapela najala zkušeného producenta Tommyho Henriksena. Hned po prvním nahrávání si Henriksen uvědomil, že Beastö Blancö je formace, která má opravdu jedinečný rockový zvuk. Pochopil že je důležité, aby Beastö Blancö zůstali věrni svým starým rockovým kořenům a promísili je s inovačním přístupem a novými technologiemi - mix v mysli Tommyho Henriksena a Beastö Blancö byl naživu.

Od počátku věnují i velkou pozornost pódiové prezentaci, téměř v horrorovém stylu a velmi kvalitním videoklipům.

Sestava Beastö Blancö:

Chuck Garric (zpěv, kytara, basová kytara) – strávil většinu své kariéry na turné a nahrávání s největšími postavami světového rocku. Již řadu let je členem skupiny Alice Cooper, dříve hrával ve skupině Dio a je členem příležitostné „super group” Eric Singer Project (společně s Ericem Singerem a Brucem Kulickem z Kiss a Johnem Corabim z Mötley Crüe či momentálně frontmanem The Dead Daisies).

Chris Latham (sólová kytara, zpěv) – byl posledních několik let hlavní kytarista a skladatel Paper Back Hero.

Calico Cooper (sólový zpěv) – výborná zpěvačka, modelka a mimo jiné dcera rockového démona Alice Coopera.

Jan Legrow (basová kytara) – německý baskytarista, původně z kapely Dustsucker.

Tim Husung (bicí) – je druhým německým členem skupiny. Učitel hry na bicí a bývalý člen John Diva & The Rockets Of Love nebo The Counts Of Morania.

Americká formace Beastö Blancö zavítá do České republiky. Představí se 12. prosince v pražském klubu Nová Chmelnice.

Vstupenky na pražský koncert Beastö Blancö jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 450,- Kč.