Jdi na obsah Jdi na menu

Britský objev Tom Walker vystoupí poprvé v Praze!

27. 7. 2019

Live: Tom Walker

Datum: 29.10.2019                                        Místo: Roxy, Praha

tom-walker.jpgTom Walker (foto - zdroj: iamtomwalker.com)

Původem skotský zpěvák a skladatel Tom Walker patří k největším objevům posledních několika let. V pražském klubu Roxy představí 29. října aktuální desku „What A Time To Be Alive”. Mezi jeho fanoušky patří královská rodina i známý kuchař Jamie Oliver.

Na seznam hudebníků, kterým bude patřit budoucnost, jej zařadila odborná veřejnost v anketě BBC Sound Of 2018 a o rok později získal Tom Walker Brit Awards v kategorii začínajících umělců. Za sebou nechal neméně úspěšné interpretky Jorju Smith a Mabel. Jeho průlomový na Brit Awards nominovaný hit „Leave A Light On” se sta miliony zhlédnutí byl jednou z nejúspěšnějších ostrovních skladeb roku 2018. Věnoval ji rodině kamaráda bojujícího se závislostmi.

Walkerovou největší inspirací je Ed Sheeran. Po zhlédnutí Sheeranova televizního vystoupení se rozhodl věnovat se hudbě naplno. „Viděl jsem, jak to rozjel jenom s akustickou kytarou, lidi po něm šíleli. Ušel v hudební branži dlouhou cestu až na vrchol. Řekl jsem si, že když to zvládl on, tak proč bych nemohl já. Vím, že musím makat, ale jen tak se nezastavím,” zavzpomínal Tom Walker pro magazín Billboard.

Letos v březnu vydal hudebník první album „What A Time To Be Alive”, které doputovalo na vrchol ostrovní hitparády a stalo se nejprodávanějším debutem posledních dvou let. „Někteří lidé si myslí, že název desky je optimistický, jiní ho považují za opak. Záleží jenom na tom, jak ji chcete vnímat. Pro mě je to velmi osobní nahrávka, která reflektuje v jaké Anglii dnes žijeme,” řekl Tom Walker pro americký L'Officiel. Na albu hostuje skupina Rudimental a ve druhém singlu „Now You're Gone” můžeme slyšet zpěvačku Zaru Larsson.

Ve videu k téže písni si zahrál známý herec a muzikant Michael Malarkey. Producentsky Walkerovi vypomáhali Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys) nebo Steve Mac (Ed Sheeran). „Není to tak, že bych sám nedokázal napsat dobrý song, ale připadalo by mi to skoro nudné. Setkávání se s dalšími tvůrci a experimentování se skladbami byly na celé práci skoro to nejlepší,” prozradil pro server Novinky.cz před svým letošním vystoupením na ostravských Colours.

Vstupenky na pražský koncert Toma Walkera za 620,- Kč jsou k dispozici na fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster.