Jdi na obsah Jdi na menu

Diana Krall bude koncertovat v České republice!

26. 1. 2016

Live: Diana Krall

Datum: 03.07.2016          Místo: Kongresové centrum, Praha

diana-krall-2016.jpgDiana Krall (foto - zdroj: facebook.com)

Jazzová hvězda Diana Krall se během svého světového turné k albu „Wallflower” zastaví v České republice. Stejně jako její brilantní vystoupení v roce 2012 se letošní koncert uskuteční v pražském Kongresovém centru.

Čeští fanoušci Diany Krall, kterých je u nás jistě mnoho, neboť její vystoupení bývají pravidelně vyprodaná, se mohou těšit na živé verze skladeb z její aktuální nahrávky „Wallflower”, jež vyšla začátkem loňského roku. Éterická diva přijede s klasickou jazzovou sestavou piano, kytara, basa a bicí.

Diana Krall je jediná jazzová zpěvačka, jejíž osm alb debutovalo na špici hitparády Billboard Jazz Albums. Její nahrávky byly dosud oceněny pěti cenami Grammy® Awards, osmi Juno® Awards a získaly devětkrát zlatou, třikrát platinovou a sedmkrát multi-platinovou desku. Prodala 6 milionů nosičů v USA a přes 15 milionů po celém světě.

Diana Krall se narodila v kanadském městě Nanaimo v Britské Kolumbii v muzikantské rodině. Její kariéra začala v roce 1993 vydáním debutového alba „Stepping Out” u nezávislé kanadské firmy. Podobně připravila tři další desky a v roce 1999 podepsala smlouvu s Verve, kde vychází pátá nahrávka s názvem „When I Look in Your Eyes”, za kterou získala cenu Grammy® za Best Jazz Vocal.

V roce 2002 vydává album „The Look of Love”, které se stává naprostým hitem a číslem jedna v USA, a je v Kanadě oceněno pětinásobnou platinou. Deska „The Girl in the Other Room” z roku 2004 nabídla její vlastní skladby (šest písniček vzniklo ve spolupráci s manželem Elvisem Costellem); „Christmas Songs” z roku 2005 se stalo bestsellerem zimy a deska „From This Moment On” z roku 2006 byla úspěchem, který byl načasován s narozením jejích dvou synů. V roce 2007 vychází patnáctiskladbová kompilace „The Very Best of Diana Krall”, následovaná intimním romantickým albem „Quiet Nights” v roce 2009.

Diana Krall koncertovala v Severní Americe, Jižní Americe, Asii, Evropě a Austrálii – vystupovala s k.d. lang, Tony Bennettem, Ray Charlesem a Elvisem Costellem – v roce 2012 ohlásila senzační „Glad Rag Doll World Tour” – celosvětový maratón 109 koncertů na podporu alba „Glad Rag Doll” (vyšlo 2. října 2012 na Verve Records).

V roce 2015 zpěvačka vydává album „Wallflower” na Verve Records, kterého se prodalo přes 600 000 kusů během prvních čtyř měsíců po vydání. Desku produkoval David Foster a obsahuje kolekci interpretací nejznámějších klenotů popu, např. The Mamas and the Papas - „California Dreamin’”, the Eagles - „Desperado”, Bob Dylan - „Wallflower” nebo Joni Mitchell - „A Case of You”. V roce 2015 Diana Krall zahájila „Wallflower World Tour” v Severní Americe, Evropě, Asii, Austrálii, Novém Zélandě a Jižní Americe s pokračováním v roce 2016.

Vstupenky na pražský koncert Diany Krall jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 990,- Kč do 2900,- Kč.