Jdi na obsah Jdi na menu

Do České republiky míří hvězdný Skrillex!

29. 7. 2016

Live: Skrillex

Datum: 25.08.2016               Místo: Pragovka, Praha

skrillex-2016.jpgSkrillex (foto - zdroj: GoOut.cz)

Před čtyřmi lety se Skrillex objevil jako jeden z headlinerů na Rock for People, kde tehdy patřil k nejlepším zážitkům, přestože kvůli počasí vystoupil pouze na malé scéně. Nyní zavítá tato superhvězda elektronické hudby poprvé do Prahy. Show se uskuteční 25. srpna ve vysočanské Pragovce.

Přestože patří mezi největší hvězdy elektronické hudby, je Skrillex známý svými antihvězdnými manýry. Už když u nás před čtyřmi roky odehrál svoje první a až dosud poslední vystoupení, neměl problém na festivalu Rock for People, který musel kvůli bouřce zrušit program na hlavní scéně, přesunout svou show za partyzánských podmínek do stanu.

V netradičním prostředí se představí i tentokrát. Na adrese Kolbenova 923/34a se před návštěvníky otevře industriální areál starých výrobních hal. „Těžko si vůbec představit vhodnější okolí spojující Skrillexovu filozofii a aktuální trendy obsazování a rekonstruování prostor pro jejich budoucí kulturní využití,” říká jeden z pořadatelů Jakub Vedral.

Halu Pragovka organizátoři z Art Prom a Everything Goes vybrali přímo ve spolupráci s managementem interpreta jako nejvhodnější prostor pro jeho pražské vystoupení, a to přestože má omezenou kapacitu. I pro svůj intimnější charakter má proto Skrillexovo vystoupení ambici stát se jednou z důležitých hudebních událostí letošního roku, na kterou se nezapomíná.

„Už jen to, že jeden z nejvyhledávanějších dýdžejů světa vystoupí v industriálním prostoru s omezenou kapacitou je v rámci jeho koncertních aktivit unikátní. Snad všechna jeho vystoupení jsou na velkých festivalech pro desetitisíce lidí,” dodává za pořadatelskou agenturu Michal Rolčík.

Skrillex, vlastním jménem Sonny John Moore, patří mezi pionýry a nejslavnější jména dubstepu a ve svých osmadvaceti letech je současně jedním z nejkreativnějších producentů. Spolupracoval namátkou s Damianem Marleym, Ellie Goulding, Alvinem Riskem, s americkým producentem Dillonem Francisem nebo švédskou rapperkou Elliphant.

Na albu „Path Of Totality” produkoval tři skladby pro nu-metalové ikony Korn, a to včetně prvního singlu „Get Up!”. Se Sirah natočil písničku „Bangarang” a mezi interprety, které remixoval, patří i Daft Punk, Avicii nebo Nero. Jeho skladby a remixy se objevily ve více než dvaceti filmech a seriálech. Sám si zahrál v několika filmech, jedním z posledních je letošní blockbuster „Zoolander 2”, ve kterém ztvárnil dýdžeje.

Mezi jeho záseky patří i projekt Dog Blood s německým producentem Boys Noize nebo společná skladba „Breakn’ A Sweat” s žijícími členy kapely The Doors. Jeho dalším projektem je superproducentský tým Jack Ü, ve kterém se sešel s další ikonou současné elektroniky a producentem hvězd DIplem. Společně se loni podíleli i na produkci poslední oceňované desky Justina Biebera.

Na počátku jeho kariéry stála post-hardcorová kapela From First To Last, se kterou jako frontman v letech 2004 a 2006 vydal desky „Dear Diary, My Teen Angst Has A Body Count” a „Heroine”. Po vydání EP „Gypsyhook” v roce 2009 ale nepokračoval v původních plánech a začal vystupovat pod jménem Skrillex.

Vydal EP „My Name Is Skrillex” a dal ho ke stažení zdarma na tehdy populární MySpace. Tam se jeho kariéra rozjela, následovalo EP „Scary Monsters And Nice Spirits” a další EP i alba. V roce 2011 byl na cenách MTV jmenován nejlepším umělcem elektronické taneční scény. Celkem získal už osm cen Grammy, včetně prestižního objevu roku, což mu pomohlo stát se globálním fenoménem.

Pro svoje vystoupení si z několika návrhů zvolil Skrillex industriální halu Pragovka. Vstupenky jsou k dispozici na NoLimits.cz a GoOut.cz za 1190,- Kč. Koncert pořádají agentury Art Prom a Everything Goes.

Text - zdroj: ocko.tv