Jdi na obsah Jdi na menu

Do České republiky míří Ritchie Blackmore s Blackmore’s Night!

24. 3. 2015

Live: Blackmore's Night

Datum: 14.07.2015                                Místo: Pivovarská zahrada, Český Krumlov

blackmores-night-2015.jpgBlackmore’s Night (foto - zdroj: Live Nation)

Do České republiky se po roce vrací Ritchie Blackmore se svým projektem Blackmore’s Night. Vydejte se na tajuplnou cestu s Blackmore’s Night, tentokrát 14. července v malebném prostředí Pivovarské zahrady v Českém Krumlově.

„Středověké nálady a cikánské tanečnice….sklenice medoviny…píseň nebo dvě … plápolající oheň v krbu….srdečná obsluha….jíst, pít a být šťastný…. jak rychle plyne čas do minulosti….v dobré společnosti…” Ritchie Blackmore

Projekt Blackmore’s Night vznikl v roce 1997, když se britský kytarista Ritchie Blackmore spojil se svou životní partnerkou, americkou zpěvačkou Candice Night.

Za pomoci akustických i elektrických kytar, smyčců a řady rozmanitých renesančních hudebních nástrojů se Blackmoreovi daří, za výrazné pomoci svůdného hlasu Candice, převést všechny zdánlivě nesourodé prvky hudby středověku, v níž splývají romantismus s mysticismem, do vlastního, naprosto jedinečného stylu.

V dobách, kdy působil ve skupinách Deep Purple a Rainbow, tuto lásku chytře vsazoval do celkového pojetí energického rocku, až se z ní v jeho současném projektu Blackmore’s Night stal pevný a velice zřetelný prvek.

Ritchie, vokalistka Candice a jejich skupina představí materiál ze všech doposud vydaných desek. Naposledy se připomněli v roce 2013 s titulem „Dancer and the Moon”.

Je to jejich devátá studiová deska, ze které vyšly singly „The Moon Is Shinning” a „Dancer and the Moon”.

Do České republiky se Blackmore’s Night vrací rádi a pravidelně. Pro své koncerty se snaží vybírat originální místa, ten letošní odehrají v areálu Pivovarské zahrady v Českém Krumlově.

Vstupenky na koncert Blackmore’s Night jsou k dispozici v síti Ticketpro v cenových relacích od 990,- Kč do 1590,- Kč.

Pořadatel: www.livenation.cz