Jdi na obsah Jdi na menu

Do České republiky se vrací německá skupina Scorpions!

31. 3. 2017

Live: Scorpions       

Datum: 03.12.2017                               Místo: Ostravar Aréna, Ostrava

008---scorpions.jpgScorpions (foto: Angelika Špicarová)

Scorpions jsou od roku 2010 na monstrózním světovém turné, které letos zavítá i do Ostravy, kde kapela představí největší hity své déle jak pět desetiletí trvající hudební kariéry. Vystoupí 3. prosince v Ostravar Aréně.

Němečtí rockeři Scorpions vznikli v roce 1965 zprvu jako žákovský soubor, který založil Rudolf Schenker. Profesionálně byli však Scorpions založeni v Hannoveru až v roce 1969. Zakládající sestavu tvořil doprovodný kytarista a zpěvák Rudolf Schenker, kytarista Karl-Heinz Vollmer, baskytarista Lothar Heimberg a bubeník Wolfgang Dziony. V roce 1971 Vollmera nahradil Rudolfův mladší bratr, skvělý kytarista Michael Schenker, a ke skupině se přidal zpěvák Klaus Meine.

Po vydání debutového alba „Lonesome Crow” Michael Schenker v roce 1973 přestoupil ke slavnější anglické formaci UFO a o rok později již ze základní sestavy zbyl jen rytmický kytarista Rudolf Schenker a vokalista Klaus Meine. Oba pak natrvalo zůstali vůdčími osobnostmi Scorpions.

Za svoji kariéru si vyzkoušeli rozmanité metody tvorby – od spolupráce s Berlínskou filharmonií, přes elektronické experimenty na albu „Eye II Eye”, až po čistě akustickou desku „Acoustica”. Svých nahrávek prodali více jak 100 milionů a bez nadsázky lze Scorpions považovat za nejúspěšnější německou kapelu. Mezi jejich největší hity patří hymnické „Wind Of Change”, „Rock You Like A Hurricane” nebo „Still Loving You”, a právě tyto skladby nesmí na žádném koncertě Scorpions chybět.

Aktuální sestava: Klaus Meine - zpěv, Rudolf Schenker - kytary, Matthias Jabs - kytary, Pawel Maciwoda - baskytara, Mikkey Dee - bicí.

Vstupenky na ostravské vystoupení Scorpions jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 850,- Kč do 1490,- Kč.

Související:

Ostravský koncert Scorpions byl přeložen na červen!