Jdi na obsah Jdi na menu

Do České republiky zavítá okouzlující Vanessa Mae!

29. 10. 2015

Live: Vanessa Mae     

Datum: 13.05.2016                               Místo: DRFG Arena, Brno

16_vanessa_mae.jpgVanessa Mae (foto: Angelika Špicarová)

Nejpopulárnější houslistka planety, fenomenální a světoznámá virtuoska Vanessa Mae, opět uhrane svou hrou Českou republiku, a to při veřejném koncertě v Brně, kam se vrátí po neskutečných patnácti letech!

Privátní letoun této Angličanky (původem ze Singapuru) přistane 13. května v Brně. S více než čtyřicetičlenným symfonickým orchestrem předvede Vanessa Mae nejznámější hity z desky „Choreography” (2004) a zároveň zahraje i průřez tím nejlepším ze své tvorby, tak jako na albu „PlatinumCollection” z roku 2007.

Vanessa Mae připravuje pro české publikum také úchvatnou vizuální show, na čemž se jistě bude podílet i fakt, že sama houslistka patří dle časopisu People mezi „50 nejkrásnějších lidí světa”.

Svými fúzemi klasické a populární hudby oslňuje publikum po celém světě. Díky své nesmírné popularitě prodala již přes 10 milionů desek ve více jak 100 zemích světa. Její nadání se projevilo již ve velmi útlém věku, umělecky pak debutovala v pouhých deseti letech po boku Britské filharmonie. V dospělosti však opustila klasickou interpretaci vážné hudby a její pojetí houslových koncertů uchvátilo diváky snad v každé zemi, kde vystupovala.

Mnoho klasických hudebníků ji zatracuje pro „kacířství”, se kterým nakládá s vážnou hudbou a jejími stěžejními díly. Ale právě díky Vanesse Mae mohly miliony fanoušků MTV objevit např. Bachovy Fugy.

Vstupenky na koncert Vanessy Mae pořádaný v brněnské DRFG Areně jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 790,- Kč do 1490,- Kč.