Jdi na obsah Jdi na menu

Do Prahy se vrátí charizmatický Charlie Winston!

7. 1. 2019

Live: Charlie Winston

Datum: 11.02.2019                Místo: Lucerna Music Bar, Praha

charlie-winston.jpgCharlie Winston (foto: Angelika Špicarová)

Britský zpěvák, skladatel a producent Charlie Winston, kterého pro svět objevil Peter Gabriel, navštíví podruhé Českou republiku. Vystoupí 11. února po třech letech v pražském Lucerna Music Baru.

Charlie Winston odstartoval hudební kariéru v roce 2009 vydáním debutu „Hobo”. Právě z této desky se vyšvihl na špičku evropských hitparád megahitem „Like a Hobo”. Deset let poté, co se na základě zmiňované skladby stal mezinárodní hvězdou, vydal loni koncem září čtvrté album s názvem „Squere 1”. Na této nahrávce se Charlie Winston jemně přesouvá do další žánrové polohy. Prvním singlem se stal výborný song „The Weekend”.

Charlie Winston se pohybuje na hranicích více hudebních stylů. Žil s rodiči a sourozenci, kteří se věnovali převážně folku, v malém hotelu v Suffolku, kam neustále přicházeli různí umělci, herci či podivíni. Takové prostředí bylo bezpochyby inspirující a Charlie si zamiloval herectví, veřejné vystupování a hudbu. Vliv folkové muziky je v jeho tvorbě asi nejvýraznější.

V osmi letech se Charlie naučil hrát na bicí, v deseti na klavír a o dva roky později začal skládat své vlastní písně. V sedmnácti přesídlil do Londýna, kde studoval hudbu. Jeho bratr Tom Baxter, se kterým žil v Claphamu, ho přivedl k baskytaře. Charlie se na ni naučil a s bratrem založili kapelu Baxter.

V roce 2003 nahrával Charlie s bratrem ve studiu Real World a právě zde se seznámil s Peterem Gabrielem. Winston, který Gabrielovi mimo jiné hlídal syna, dal slavnému hudebníkovi své EP, následně dostal od Petera Gabriela nahrávací smlouvu a také produkci této nahrávky. Charlie Winston absolvoval v roli předskokana s Peterem Gabrielem v roce 2007 rovněž evropské turné.

Z debutového alba „Hobo” již byla zmíněna skladba „Like a Hobo”, ale dále je třeba připomenout i videoklip k singlu „I Love Your Smile”, ve kterém si po boku Charlieho Winstona zahrála slavná herečka Audrey Tautou (známá z filmu „Amélie z Montmartru”), nebo píseň „She Went Quietly” z následující desky „Running Still”, jež se objevila v osmé řadě amerického seriálu „Chirurgové”.

Vstupenky na pražský koncert Charlieho Winstona jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketportal a GoOut.cz za 450,- Kč (stání) a 590,- Kč (VIP balkon).