Jdi na obsah Jdi na menu

Do Prahy zavítají jamajské hvězdy Morgan Heritage a Kabaka Pyramid!

7. 4. 2014

Live: Morgan Heritage      Support: Kabaka Pyramid

Datum: 09.04.2014                        Místo: Lucerna Music Bar, Praha

morganheritage2014.jpgMorgan Heritage (foto - zdroj: musicbar.cz)

Již 9. dubna proběhne v pražském Lucerna Music Baru velký dvojkoncert, který by rozhodně neměl ujít vaší pozornosti. Alespoň pokud nechcete minout jednu z nejlepších světových reggae kapel na její české premiéře! Morgan Heritage je nejen výborný band zpěváků a muzikantů, který má za dvě dekády své existence bezpočet velkých hitů. Zároveň to ale je také rodina jamajského veterána Denroye Morgana, která založila společný projekt v roce 1994 a odstartovala svou kariéru stejného roku na kultovním festivalu Reggae Sunsplash.

Peetah, Una, Gramps, Lukes a Mr. Mojo dali dohromady dodnes 9 velkých studiových alb plus dva velké záznamy koncertů a třídílnou kompilaci Morgan Heritage Family & Friends, ke které pozvali neuvěřitelně velkou partu dalších zásadních jmen jamajského reggae. V roce 2008 tahle po celém světě extrémně populární reggae skupina překvapila, že si dává přestávku. Během té doby se jednotliví členové věnovali sólovým projektům. Gramps mezitím natočil dvě vlastní alba, pomohl svému synovi Jemereovi s vlastní kariérou a v neposlední řadě spolupracoval s výbornou americkou soulovou zpěvačkou, která si říká India Arie. I ostatní členové kapely měli mezitím plodné období, když začátkem roku 2013 konečně přišla vytoužená zpráva o tom, že se skupina znovu dala dohromady v kompletní sestavě. V létě vydali album The Return a vyrazili na velké turné po festivalech, na které teď navázali tour po několika vybraných evropských klubech. Pro české publikum to bude první a naprosto jedinečná příležitost vidět a hlavně slyšet Morgan Heritage family naživo!

Exkluzivním předskokanem bude mladý jamajský hitmaker Kabaka Pyramid, který bez debat patří mezi největší objevy ostrova posledních několika let. Jeho originální flow a chytré texty bodují prakticky s každým dalším songem, který dosud vydal. Vzpomeňme alespoň pár hitů, jako jsou „The Sound“, „Free from Chains“ a „Feel di vibes“ z jeho debutového EP i další singly „No capitalist“, „Lead the way“, „Wordlwide Love“ nebo třeba „King Kabaka“ jej rychle etablovaly do první ligy mladé jamajské scény. Kabaka je také společně s Jah9, Chronixxem, Micah Shemaiah či Protoje součástí revolučního hnutí Jah Ova Evil, které navzájem podporuje uvědomění mezi mladými na Jamajce. Nejen že společně vystupují a natáčejí písničky, ale podporují se i na dálku na svých sólových turné. Nenechte si proto ujít jeho pražskou premiéru!

Vstupenky za 500,- Kč bez poplatku jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru, v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatky prodejce. Na místě v den koncertu stojí lístek 700,- Kč.

Web klubu: lucerna.musicbar.cz