Jdi na obsah Jdi na menu

Dominic Miller odstartuje světové turné v Humpolci!

15. 1. 2020

Live: Dominic Miller             Special guest: Dan Bárta 

Datum: 24.01.2020               Místo: Divadlo Za komínem, Humpolec

007---dominic-miller---band.jpgDominic Miller (foto: Angelika Špicarová)

Britský rockový kytarista argentinského původu Dominic Miller, který je nejvíce známý díky dlouholeté spolupráci se zpěvákem Stingem, vystoupí 24. ledna v divadle Za komínem v Humpolci.

Ve Stingově kapele se v průběhu let vyměnili téměř všichni muzikanti, ale Dominic Miller stále zůstává. Podílí se na Stingově produkci nejen jako kytarista, ale i jako skladatel a aranžér. Ze společné tvorby jsou oblíbené například písně „Shape Of My Heart” nebo „La Belle Dame Sans Regrets”. Spolupráce obou hudebníků trvá již čtvrt století.

Dominic Miller se podílel také na více než dvou stovkách alb umělců zvučných jmen. Mezi nejzajímavější patří jeho spolupráce s interprety jako Peter Gabriel, Bryan Adams, Rod Stewart, Paul Young nebo Luciano Pavarotti. Dále se podílel na deskách Phila Collinse, Tiny Turner, Chrise Bottiho, Level 42, The Chieftains, The Nighthawks nebo zpěvačky Katie Melua. V nedávných letech Dominic Miller hostoval na koncertech Paula Simona, je také velmi úspěšný sólový umělec. Pod svým jménem vydal už 9 nahrávek.

V divadle Za komínem v Humpolci Dominic Miller odstartuje světové turné k aktuální desce s názvem „Absinthe”, která byla nahrána ve studiu La Buissonne na jihu Francie s hudebníky světové třídy - Manu Katché (bicí), Nicolas Fiszman (basová kytara), Mike Lindup (klávesy) a Santiago Arias (bandoneon). Tito výjimeční hráči spolu stvořili fascinující směs s prvky jazzu, popu, akustického folku, klasické hudby, latiny a tanga.

Nahrávka „Absinthe” kombinuje všechny zmíněné styly a nabízí posluchačům něco zcela nového, nezařaditelného. V Humpolci se s Dominicem Millerem představí tři muzikanti, kteří se podíleli na albu i ve studiu, Manu Katchého nahradí hráč na perkuse Rhani Krija, dlouholetý člen Stingovy skupiny.

Vzácným hostem bude Dan Bárta. Ten se nikdy netajil obdivem právě Stingova přístupu k hudbě. S Dominicem Millerem si Dan již s chutí zazpíval několik skladeb v nedalekém Pacově, kde se oba umělci setkali na pódiu festivalu Pacovský poledník.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji za 550,- Kč. Na místě v den koncertu budou lístky za 600,- Kč.