Jdi na obsah Jdi na menu

Elton John oznámil poslední turné, rozloučit se přijede i do Prahy!

20. 5. 2018

Live: Elton John

Datum: 07.05.2019                                                              Místo: O2 Arena, Praha

006---elton-john.jpgElton John (foto: Angelika Špicarová)

Své poslední turné pojme Elton John vskutku velkolepě. Potrvá hned tři roky a 7. května 2019 se s ním zastaví i v pražské O2 Areně. Show „Farewell Yellow Brick Road” má přitom více než 300 termínů. Začne v USA 8. září letošního roku a v Severní Americe také skončí, a to až v roce 2021.

„Je čas dojít na konec jedné cesty, abych mohl plně přijmout další důležitou kapitolu svého života,” vysvětluje své rozhodnutí Elton John, který termíny oznámil pomocí živého vysílání na YouTube. Do České republiky se vrátí po třech letech, v O2 Areně hrál naposledy na podzim roku 2016.

Půjde o poslední turné superhvězdy, která je půl století na cestě a zároveň je jednou z nejvíce trvalých umělců pop kultury. Eltonova nová pódiová produkce nabídne příznivcům dosud nevídané hudební a vizuálně ohromující vystoupení, které obsáhne jeho padesátiletou kariéru plnou hitů.

„Živé koncerty mě nabíjejí. Jsem nadšený a zároveň cítím velkou pokoru, že mohu pořád hrát a zpívat publiku po celém světě,” řekl Elton John. „Na poslední turné mám v úmyslu přinést vášeň a tvořivost, které po desetiletích bavily mé fanoušky. Na šňůru se velmi těším. Ukončím s ní kapitolu svého koncertování. Potřebuji věnovat více času výchově dětí.”

Dosavadní Eltonovy úspěchy jsou ve své šíři a trvalosti nepřekonatelné. Mezi mnoha cenami a řády, jež mu byly uděleny, je pět cen Grammy (včetně kategorie Grammy Legend), dále je držitelem ocenění Tony a ceny Oscar v kategorii Nejlepší britský mužský umělec. Získal cenu Brit Award, a byl uveden do Rock and Rollové síně slávy. Od královny Alžběty II. obdržel Rytířský řád za služby hudbě a dobročinnosti.

Před nedávnem pak na Světovém ekonomickém fóru v Davosu získal cenu Crystal Award za dlouhodobý boj proti HIV/AIDS. V roce 1992 založil nadaci Elton John AIDS Foundation, která je dnes jednou z předních neziskových organizací zaměřených na HIV/AIDS.

Vstupenky na pražský koncert Eltona Johna se prodávají od 9. února. Ty nejlevnější seženete v síti Ticketportal za 1990,- Kč a za ty nejdražší zaplatíte 4990,- Kč.