Jdi na obsah Jdi na menu

Eric Sardinas & Big Motor navštíví v listopadu Českou republiku!

19. 8. 2014

Live: Eric Sardinas & Big Motor    Special guest: Miloš Dodo Doležal

Datum: 18.11.2014                                             Místo: Futurum Music Bar, Praha

eric_sardinas_2014.jpgEric Sardinas (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Eric Sardinas je americký blues-rockový kytarista, který se narodil v roce 1970 ve Fort Lauderdale na Floridě. Proslavil se hrou na elektrickou resofonickou kytaru a svými živými vystoupeními. A právě Eric Sardinas zahraje společně s Big Motor 18. listopadu v pražském Futurum Music Baru!

Začal hrát ve svých šesti letech a byl ovlivněn tvorbou nejslavnějších představitelů Delta blues – Charlie Pattonem, Big Bill Broonzym, Muddy Watersem a dalšími. Ačkoli původně levák, na kytaru hraje na pravou ruku, což patrně pomohlo vytvořit jeho jedinečný styl.

Na počátku devadesátých let se zjevil jako bluesman z dob dávno minulých. Návštěvníci klubů a kritici sršeli chválou o nováčkovi s virtuozním slide-kytarovým stylem, chraplavým hlasem a blues-rockovými skladbami hnanými jakoby dieselovým motorem. Než se usadil v Los Angeles putoval po celých Spojených státech. Vystupoval s akustickou kytarou po ulicích než se na jednom jam sessionu seznámil s baskytaristou Paulem Lorangerem. Společně s bubeníkem hráli v triu téměř 300 koncertů ročně a Sardinas byl uváděn jako jeden z nejčastěji vystupujících umělců v L.A.

V roce 1999 vychází jeho debutové album „Treat Me Right“ s hostujícími kytaristy Hubertem Sumlinem (Howlin´ Wolf) a blues-rockovým pionýrem Johnny Winterem a album bylo opěvováno vášnivou chválou. Po vydání debutu, absolvuje s kapelou velké turné po Spojených státech, Evropě, Austrálii a Asii.

V současné době má podepsanou smlouvu s nahrávací společností Favored Nations Steve Vaie a zároveň také otevíral jeho koncerty na několika světových turné.

Diskografie:

Treat Me Right (1999)

Devil´s Train (2001)

Black Pearls (2003)

Eric Sardinas & Big Motor (2008)

Sticks And Stones (2011)

Eric Sardinas Band: Eric Sardinas (guitar, vocals), Levell Price (bass), Bryan Keeling (drums)

Jako speciální host vystoupí Miloš Dodo Doležal, který je jedním z nejvýznamnějších českých kytarových mistrů. Kytarista, zpěvák, skladatel, aranžér a producent byl původně hlavním strůjcem úspěchu tuzemské skupiny Vitacit. Po odchodu na sólovou dráhu spolupracoval i s mnoha zahraničními muzikanty, včetně Guy Mann-Dude (Alice Cooper), Gregg Bissonette (D.L.Roth), Jonathan Mover (Joe Satriani), atd. Pravidelně vydává alba a neúnavně koncertuje spolu se svým dlouholetým bubeníkem Pavlem Slechanem a svým synem Milošem juniorem, jedním z největších baskytarových talentů posledních let. Tento koncert je také jednou z posledních příležitostí talentovaného baskytaristu vidět „naživo“ před  jeho odjezdem na jednu z nejprestižnějších světových kytarových škol do amerického Bostonu.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za 450,- Kč.

Web: futurum.musicbar.cz