Jdi na obsah Jdi na menu

Fenomenální Pentatonix se vracejí do Prahy!

10. 3. 2016

Live: Pentatonix             Support: Us The Duo

Datum: 09.06.2016               Místo: Forum Karlín, Praha

pentatonix-2016.jpgPentatonix (foto - zdroj: GoOut.cz)

Virální senzace Pentatonix se po dvou letech vrací do Prahy. Čistě vokální kvintet zavítá 9. června v rámci „The World Tour 2016” do Fora Karlín. Jako speciální host vystoupí americká dvojice Us The Duo.

Skromné základy kapely Pentatonix založili tři přátelé již na škole. Tehdy se blýskli coverem „Telephone” od Lady Gaga, který zaznamenal první úspěch na youtube. Prorazit se jim však povedlo až v roce 2011 díky vítězství v americké talentové soutěži, kvůli které se původní trio rozrostlo na kvintet. Pomocí vlastního hlasového rozsahu a beatboxu začali přezpívávat ty nejznámější hity a chrlili jedno úspěšné video za druhým.

V současné době má kanál Pentatonix přes deset milionů odběratelů a videa více než 1,4 miliardy zhlédnutí. Skupina získala několik zlatých a platinových desek, všechna jejich alba se dostala do Top 5 nejprodávanějších alb podle Billboard a za svou hudbu získali i dvě prestižní ocenění Grammy. Jejich koncerty jsou beznadějně vyprodané kdekoli na světě. Z turné po Severní Americe vznikl dokument „On My Way Home”, který umožňuje fanouškům proniknout i do zákulisí náročného muzikantského života.

Vstupenky na pražský koncert Pentatonix jsou k dispozici na webu fource.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketpro za 790,- Kč.