Jdi na obsah Jdi na menu

Finští Satellite Stories se v Praze představí jako vagabundi!

11. 12. 2014

Live: Satellite Stories

Datum: 18.03.2015                                   Místo: Futurum Music Bar, Praha

satellitisstories2015.jpgSatellite Stories (foto - zdroj: facebook.com)

„Myslíš si, že jsi to už před koncertem všechno slyšel, ale vůbec jsi nás nikdy neviděl.”

První věta z titulní skladby třetího studiového alba Satellite Stories nazvaného „Vagabonds” vyjadřuje to, jak byla kapela v uplynulém roce vnímána. Od svého počátečního indie úspěchu v listopadu 2013, hitu „Campfire”, tahle skandinávská čtveřice z nejsevernějšího finského města Oulu cestuje křížem krážem po kontinentu. „Stali jsme se vagabundy při cestování bez nějaké stálé adresy”, říká kytarista Marko Heikkinen.

V roce 2014 se počet streamů jejich skladeb zvýšil na milióny, kapela vyprodávala kluby a nakonec se stali hlavní atrakcí festivalů. První dvě alba vydali Satellite Stories u nezávislých labelů, ale v pauze mezi festivaly v létě 2014 vyrazili na kentský venkov, aby se slavným producentem Simonem „Barny” Barnicottem, který předtím již spolupracoval např. s Arctic Monkeys, Temper Trap, Kasabian a Bombay Bicycle Club, natočili své třetí album. Prvním singlem Satellite Stories z nového alba je skladba „The Trap”.

Našli producenta podle svého vkusu, ale cílem jejich zájmu jsou především živá vystoupení a stovky fanoušků, kteří jejich hudbě propadli. Satellite Stories svůj zájem směřují také na příznivce v Praze, kterým se představí 18. března ve Futurum Music Baru.

Vstupenky za 280,- Kč + poplatky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim, GoOut.cz a na webu www.musicbar.cz. Na pokladně LMB bez poplatku. Na místě v den koncertu budu lístky za 350,- Kč.

Pořadatel: www.dsmacku.com