Jdi na obsah Jdi na menu

Five Finger Death Punch a In Flames zaburácejí v České republice!

24. 6. 2017

Live: Five Finger Death Punch & In Flames                                  

Special guest: Of Mice & Men

Datum: 26.11.2017                                                            Místo: Forum Karlín, Praha

027---five-finger-death-punch.jpgFive Finger Death Punch (foto: Angelika Špicarová)

Five Finger Death Punch a In Flames spojí letos síly na společném turné, které se zastaví i v České republice. Obě kapely se představí 26. listopadu v pražském Foru Karlín.

S desítkami singlů bodujících v nejrůznějších žebříčcích, miliony video streamů a s příznivci po celém světě Five Finger Death Punch a In Flames po celou dobu své kariéry dominují rozhlasovému i televiznímu vysílání. Tyto dvě skupiny, které mají silné fanouškovské základny a jejichž živá vystoupení jsou pověstná, spolu vyrážejí na společné podzimní turné po Evropě s podporou speciálního hosta Of Mice & Men.

Půjde o opravdový střet titánů. Americká kapela Five Finger Death Punch se spojuje s renomovanými evropskými legendami In Flames, aby spolu podnikli na přelomu podzimu a zimy největší a nejvíce vzrušující rockovou jízdu po evropských arénách. Kytarista 5FDP Zoltan Bathory říká: „V současnosti hrajeme na všech evropských festivalech a toto úžasné období si velmi užíváme. Jelikož davy našich fanoušků zpívají s námi všechny texty, cítíme, že Evropa se opravdu stává druhým domovem Five Finger Death Punch. Nemůžeme se dočkat, až se do Evropy na podzim vrátíme, obzvláště s In Flames, což je jedna z mých oblíbených skupin. Bude to něco opravdu nevídaného.”

Zpěvák In Flames Anders Fridén dodává: „Měli jsme štěstí, že letos hrajeme pro tolik fanoušků po celém světě, a nemůže být lepší způsob jak zakončit rok 2017 než evropským turné s Five Finger Death Punch. Uvidíme se brzy, Jesterheads a Knuckleheads! Bude to neopakovatelné turné.” Speciálním hostem na této šňůře budou Of Mice & Men. Kapela založená v kalifornské Orange County se vrátila se dvěma zbrusu novými skladbami „Back To Me” a „Unbreakable”. Nedávno sklidili úspěch na Download festivalu a během července budou koncertovat po celé Evropě. Of Mice & Men prodali celosvětově více než 700 000 alb a v minulosti předskakovali například Linkin Park, Slipknot a Marilynu Mansonovi.

Five Finger Death Punch vydali své poslední studiové album „Got Your Six” v srpnu 2015 a slavili s ním úspěch napříč světadíly. Skupina si výborně vedla v celé řadě hitparádových žebříčků, v USA i Kanadě. Od svého vzniku v roce 2007 bylo jejich šest po sobě jdoucích alb ověnčeno zlatem. Na svém kontě mají takové hity jako „Lift Me Up”, ve kterém se představil Rob Halford z Judas Priest nebo „Battle Born” a „Wrong Side Of Heaven” (video k němu má více než 140 milionů zhlédnutí). Jako hlavní hvězdy vystupovali na všech zásadních festivalech, od Download po Rock on the Range a vyprodávali arény po celém světě za podpory nadšených „Knuckleheads”. Dokonale kombinují metal a melodie a dá se předpokládat, že jejich sedmý počin nepochybně udrží nastavenou laťku zatraceně vysoko.

O jejich pražském vystoupení v roce 2015 napsali v hudebním magazínu Spark následující: „Jakoby se do haly vřítil zámořský kamión s výkonem třech Titaniců a zbrojí ala mašina z Šíleného Maxe. Kapela je na špici, žádná extempore se už na pódiu neodehrávají a pětice působí zcela sebevědomě a suverénně. Frontman Ivan má hlasivky, kterými by přeřval snad i nakopnutý osmiválec a s ksichtem věčného provokatéra je to opravdový muž činu. Právem padá na kytarové duo Jason/Zoltan podezření, že uvnitř kytar mají brusné kotouče, protože některé zvuky neměly daleko od řevu řetězové pily. Basák zase připomíná Davyho Jonese z Pirátů z Karibiku a bubeník Jeremy už s přehledem může vstoupit do rockové síně slávy. 5FDP to byla jedna velká metalová jízda, do které pasovala i příjemná akustická pasáž a 'minuta' ticha za padlé v Paříži. Sakra, zase má ta Amerika náskok. 5FDP jsou tak asi sto mil napřed než zbytek metalové scény.”

In Flames je švédská death metalová skupina pocházející z Göteborgu. Vznikli v roce 1990 a doposud nahráli dvanáct studiových alb. Poslední titul „Battles” vyšel v roce 2016. Během dlouholetého fungování se v kapele vystřídala řada hudebníků, kteří se podíleli na vývoji hudebního stylu formace. Celkem sedm z jejich nahrávek se objevilo v první desítce hitparádových žebříčků ve Švédsku. In Flames jsou světově proslulí jako jedni z předků melodického death metalu. Koncertovali po celém světě ve společnosti největších rockových a metalových kapel, včetně Metallicy, Judas Priest a Iron Maiden. Vystupovali jako hlavní hvězdy na různých hudebních festivalech od Ozzfestu po Download a Rock Am Ring/Im Park. In Flames je kapela, na kterou se příznivci mohou spolehnout, a jež své fanoušky, nazývané „Jesterheads” inspiruje, aby žili podle hesla „In Flames We Trust”.

Časopis Fakker o In Flames mimo jiné napsal: „Anders Fridén a jeho smečka urazili za více než dvacet let na scéně dlouhou cestu. Kde jsou však jejich kořeny? K tomu se frontman vyjádřil: Je to deska Death 'Scream Bloody Gore', kde kapela představila sound, který jsem doposud u žádné jiné neslyšel. Díky nim jsem se na death metalu zasekl a pozvolna se nořil hlouběji do jeho tajů. A právě Death jsou skupinou, kterou jsem neviděl naživo, a bohužel ani neuvidím, což mě mrzí.”

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v síti Ticketpro za 1490,- Kč.