Jdi na obsah Jdi na menu

Fleet Foxes míří do Prahy s šest let očekávaným albem!

27. 12. 2017

Live: Fleet Foxes              

Datum: 02.07.2018                           Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

fleet-foxes_2018.jpgFleet Foxes (foto - zdroj: fource.cz)

Fleet Foxes zavítají poprvé do Prahy. Indie folková kapela, oceňovaná především pro své promyšlené texty a vokální harmonie, letos vydala dlouho očekávané album s názvem „Crack-Up”. Naživo si jej spolu s dalšími písněmi budete moci poslechnout 2. července ve Velkém sále Lucerny.

Skupina se dala dohromady na předměstí Seattlu kolem roku 2006, kdy se Robin Pecknold na škole seznámil se Skylerem Skjelsetem. Do širšího povědomí se však dostali až v roce 2008 vydáním EP „Sun Giant” a následně debutové desky „Fleet Foxes”, která se umístila na vrcholu mnoha žebříčků nejlepších alb roku. S druhou deskou „Helplessness Blues” se formace rozrostla na šest členů. Nahrávka byla kritiky opět velmi pozitivně přijata a kapele přinesla dokonce nominaci na cenu Grammy.

Na třetí album „Crack-Up”, jenž nese název podle stejnojmenné eseje F. Scotta Fitzgeralda, si fanoušci museli počkat dlouhých šest let. Od první desky uplyne v roce 2018 deset let, které Fleet Foxes oslaví letním turné, v jehož rámci se objeví i v České republice.

Vstupenky na pražský koncert Fleet Foxes jsou k dispozici v sítích Ticketpro a GoOut.cz ve speciální vánoční nabídce za 890,- Kč, po vyprodání bude k dispozici omezená kapacita early bird lístků za 990,- Kč, poté standardní vstupné za 1190,- Kč.