Jdi na obsah Jdi na menu

Goo Goo Dolls vystoupí poprvé v České republice!

6. 4. 2018

Live: Goo Goo Dolls

Datum: 12.08.2018                 Místo: Lucerna Music Bar, Praha

goo-goo-dolls_2018.jpgGoo Goo Dolls (foto - zdroj: facebook.com)

Americká kapela Goo Goo Dolls, kterou nejvíce proslavila skladba „Iris” z filmu „Město andělů” a která patřila v devadesátých letech k nejpopulárnějším alternativně rockovým formacím, zahraje premiérově v České republice. Představí se 12. srpna v pražském Lucerna Music Baru.

Goo Goo Dolls založili v roce 1985 v Buffalu kytarista a zpěvák John Rzeznik, bubeník George Tutuska a baskytarista Robby Takac. Trio původně hrálo pod jménem The Sex Maggots nejrůznější coververze, ale brzy začali muzikanti skládat vlastní písně. Punkovým melodickým zvukem připomínali skupinu The Replacements. O dva roky později na labelu Metal Blade vydali eponymní debutové album, v roce 1989 pak desku „Jed”, v roce 1990 „Hold Me Up” a v roce 1993 „Superstar Car Wash”.

Velký komerční úspěch přišel až s nahrávkou „A Boy Named Goo” a singlem „Name” z roku 1995, který se dostal do Top 5 americké hitparády. O tři roky později vznikla skladba „Iris” pro film „Město andělů” s Nicolasem Cagem a Meg Ryan v hlavních rolích. Píseň vystřelila jako obrovský hit, stala se číslem 1 v hitparádě Top 100 Pop Songs 1992-2012, navíc získala tři nominace na Grammy. Zvuk kapely se v té době více přiklonil k popu a pop rocku. Trio, v němž původního bubeníka Tutusku nahradil Mike Malinin, po roce 2000 vydalo ještě další desky. Zatím poslední, jedenácté album nazvané „Boxes”, které Rzeznik a Takac nahráli jako dvojice, vyšlo v roce 2016.

Goo Goo Dolls prodali během kariéry přes dvanáct milionů desek a celkem devatenáct singlů se dostalo do Top 10 nejrůznějších hitparád. Pražský koncert uvádí Colours Selection.

Vstupenky jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru, na webu musicbar.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketportal za 850,- Kč. Na místě v den vystoupení budou lístky za 950,- Kč.