Jdi na obsah Jdi na menu

Helmet přivezou do Prahy hosty Local H a své nové album!

14. 1. 2017

Live: Helmet                                   Special guests: Local H

Datum: 21.01.2017                                   Místo: Lucerna Music Bar, Praha

helmet_2017.jpgHelmet (foto - zdroj: facebook.com)

Dlouho očekávané album amerických rockerů Helmet (první po šesti letech) představuje tvrdé riffy, bušící bicí a typický hlas frontmana Page Hamiltona. Nová deska s názvem „Death To The World” je plná energie v nejčistší podobě a návštěvníci pražského Lucerna Music Baru to budou moci 21. ledna poznat na vlastní kůži.

Každá skladba z alba „Death To The World” je kombinací různých tvrdých stylů - hard rocku, alternativy, metalu a punku. Nahrávku produkoval Page Hamilton sám a míchal ji cenami ověnčený producent a zvukový inženýr Jay Baumgardner. Držitelé zlaté desky a na cenu Grammy nominovaní Helmet vydali od svého založení v roce 1989 v New York City osm kritikou nadšeně přijatých alb. Míchali zeppelinovské riffy s vehementní post hardcoreovou precizností, typickými těsnými akordy a offbeaty, Hamilton totiž původně hrál jazz. Tahle kombinace byla vzácně vizionářská a ve své době velmi úspěšná.

Kapely jako Deftones, Rise Against, Pantera a Tool citovaly Helmet jako největší vliv, nejen pro jejich energii a přístup, ale také pro muzikálnost a inteligenci. Helmet jsou, mimo jiné, i dokonalé umělecké dílo.

S Helmet jedou celé turné jako hosté Local H z Illionis, kteří se proslavili tím, že byli jednou z prvních kapel, která vystupovala jen ve dvou. Frontman Scott Lucas hraje na kytaru i baskytaru a bubeník Ryan Harding obstarává všechny další zvuky.

Vstupenky jsou k dispozici za 440,- Kč + poplatky na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za 550,- Kč.