Jdi na obsah Jdi na menu

Hidden Orchestra přijedou v listopadu do Prahy!

11. 5. 2015

Live: Hidden Orchestra          

Datum: 18.11.2015                                    Místo: Roxy, Praha

hidden_orchestra_2015.jpgHidden Orchestra (foto - zdroj: facebook.com)

Z hlavního města Skotska se do Prahy už popáté vrací kvartet Hidden Orchestra, známý originálním propojováním jazzu a elektroniky. V klubu Roxy odvypráví 18. listopadu další zajímavý hudební příběh.

Představte si město Edinburgh s jeho tajemnou atmosférou, nepředvídatelným počasím, větrnými pláněmi a břehy Severního moře. Stejně nevypočitatelná je i hudba Hidden Orchestra spojující v sobě různorodé hudební živly. Hlavní složku tvoří jazz namíchaný s klasikou, ambientem, hip hopem a elektronikou.

Plíživé struny, výrazné bubny a velmi dobře vyvážené programování. Kombinují živé nahrávky s dokonalým ovládáním studiové techniky, což ve výsledku vytváří emociálně bohatý zvuk. Dochází tak k situacím, kdy dubstepovou basu střídají jemné tóny harfy.

Hidden Orchestra jsou již dlouhou dobu hlavními hvězdami labelu Tru Thoughts. V čele kvartetu stojí zakladatel projektu Joe Acheson (basa a elektronika), doprovázen houslemi a pianem Poppy Ackroyd a dvěma bubeníky Timem Lanem a Jamie Grahamem. Na hudební scénu je vyneslo debutové album z roku 2010 „Night Walks” a zatím poslední nahrávkou se stala deska „Archipelago”, která nepřestává nasazovat velmi vysokou laťku kvalitě jejich produkcí.

Jestli vás baví v hudbě poslouchat příběhy, které se vyvíjí skrze klikaté cesty k těm nejméně očekávaným koncům, tak si nenechte Hidden Orchestra ujít.

Vstupenky za 400,- Kč + poplatky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a GoOut.cz.

Pořadatel: roxy.cz